La Universitat d’Islàndia debat el cas català

  • L'ex-eurodiputat Raül Romeva explicarà el procés d'independència

VilaWeb
Redacció
20.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), juntament amb l’Institute of International Affairs – Centre for Small State Studies de la Universitat d’Islàndia, organitza avui la jornada ‘New Emerging Small States in Europe? The case of Catalonia’ a Reykjavík (vegeu-ne el programa). Raül Romeva, ex-vice-president i eurodiputat del grup del Verds/Aliança Lliure Europea del Parlament Europeu (entre el 2004 i el 2014) explicarà el procés català com un procés que emana de la societat civil i que cerca el seu lloc a Europa.

A la segona part del seminari s’obrirà el debat en què hi participaran Romeva, Antoni Abat i Ninet, professor de Dret Constitucional Comparat al Centre for Comparative and European Constitutional Studies (CECS) de la Facultat de Dret de la Universitat de Copenhaguen, Guðmundur Hálfdánarson i Valur Ingimundarson, professors d’Història Contemporània a la Universitat d’Islàndia i Baldur Þórhallsson, catedràtic Jean Monnet i professor de Ciència Política a la Universitat d’Islàndia.

Segons el DIPLOCAT el cas interessa perquè ‘els estats petits que, com l’islandès, fa temps que valoren una possible integració a la Unió Europea’.

L’acte serà retransmès en directe per internet i es podrà seguir via Twitter (@ThIsCatalonia i #CatIceland )

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any