La Firacastells de Valls i el Memorial Joaquim Serra al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2025 del programa parla de la cita castellera de Santa Úrsula i de les novetats del recital de sardanes barceloní

VilaWeb
Redacció
18.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos temes que centren el Fes Ta Festa d’aquesta setmana són la Firacastells i el Fòrum Casteller de Valls, que arriben a la quarta edició i que se celebraran entre els dies 21 i 26 d’octubre a la capital de l’Alt Camp en el sí de les Festes de Santa Úrsula. I d’altra banda el Memorial Joaquim Serra, que enguany tindrà lloc el proper dissabte dia 25 d’octubre, a les 21.00, a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori. Hi participaran les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i s’hi estrenarà l’obra ‘Fent equilibris’, de Jordi Vilaprinyó per a flabiol solista i cobla.

De fet la columna del nostre director Jesús Ventura també ens parla d’aquest concert i de les vicissituds que l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, entitat que l’organitza, ha passat enguany, amb les coincidències temporals amb altres concerts i el futbol. Unes circumstàncies que han acabat celebrant el Memorial Joaquim Serra a l’octubre quan se celebrava habitualment a finals del mes de novembre.

El programa també comptarà amb les seccions setmanals com la crònica castellera d’en Carles Esteve que ens explicarà una ‘Diada per a la història al Vendrell’. I les dites i refranys, en Víctor Pàmies ens instrueix de nou amb una altra sentència: ‘Amb bon vent, tothom és mariner’. Una capriciosa coincidència de programació que com us expliquem en el programa és casual.

També recuperem un Rourenfolk que ens parla d’un treball conjunt entre Marcel Casellas i Francesc Marimón, d’on n’escoltarem una preciosa ‘Rumba promesa’. L’Amadeu Carbó ens porta un Expedient C de novíssima fornada on ens parla dels ‘Goigs de Nostra Senyora de la Llibertat’. I per acabar en Llorenç Aguilà ens porta una nova dissertació sobre ‘Segells d’identitat’.

I la setmana que ve us parlarem de la trentena edició de la Festa del Flabiol d’Arbúcies, de l’Aplec de les Roquetes i de moltes més coses.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any