Perafita va commemorar la Diada dels Puig amb moltes activitats

  • Hi va haver concerts, caminada, presentacions de llibres, cercavila i teatre

VilaWeb
Redacció
17.10.2014 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat, dia 11 d’octubre de 2014, just 300 anys i un mes després que Jaume Puig de Perafita morís defensant la barricada del Pla de Palau de Barcelona, a Perafita es van commemorar les destacades gestes de la important família Puig amb una diada festiva, didàctica i reivindicativa.

La primera activitat de la Diada dels Puig va començar divendres al vespre, amb el concert de la Coral “Cantem la nostra història”. L’endemà, ja dia 11, a les 8 del matí, es va fer una caminada des de Perafita fins a Sant Boi de Lluçanès. Durant el camí, Ton Baig va explicar unes quantes efemèrides de l’època relacionades amb el recorregut, com ara la trobada de tropes entre Perafita i Olost i la batalla de Sant Boi de Lluçanès.

Un cop arribats al bar El Centre de Sant Boi, Subi i Anna van presentar el seu llibre infantil relacionat amb la Guerra de Successió: “El maletí malgirbat i la llibreta vella”. Allà també es va presentar el plafó editat per la Comissió Lluçanès 2014 i la Comissió Osona 2014.

A la 1 del migdia al Niu de Perafita, després d’una actuació musical de Ramon Redorta, es va fer la presentació del llibre “La Guerra de Successió al Lluçanès”, de Ton Baig i Josep Albert Planes, i una taula rodona sobre els Puig. Hi va participar historiador Jaume Sobrequés, que va enllaçar el context i la situació històrica del 1714 amb l’actual i va explicar que al 1714 els “aliats” ens van deixar sols. Igual que el 1938. I que, ara, “300 anys després també estem sols, però junts, amb la força del poble ens en sortirem”.

A 2/4 de 3 va començar l’arrossada feta pel Cafè del Mig i després del dinar, Jaume Arnella va fer un concert engrescador, ple d’humor i referències històriques i a la situació actual que viu el país.

A quarts de 6 va començar la cercavila amb els Estelladors i els Geganters de Prats, i els Cap-grossos de Perafita. Aquests darrers, portats pels nens de l’escola Heurom de Perafita, van fer un ball per la Diada dels Puig.

Després d’un berenar amb coca i xocolata desfeta, va començar l’activitat infantil a càrrec de Gernat, amb el conte “La Guerra de Successió al Lluçanès”. I per acabar la diada, a les 8 del vespre a l’escenari del Pavelló de Perafita, va començar l’obra de teatre “Els Puig i el Castellnou, quin enrenou!” fusionada amb una escena del Pacte dels Vigatans interpretada pel Grup Tona 78 Talia.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any