Les estrenes: La coproducció catalana ‘Lasa y Zabala’ s’endinsa en el terrorisme dels GAL

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
17.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coproducció catalana ‘Lasa y Zabala’ arriba aquest divendres als cinemes i ho fa després del passar pel Festival de cinema de Sant Sebastià. El llargmetratge, basat en fets reals ocorreguts el 1983, narra el segrest i assassinat de Joxean Lasa i Joxi Zabala pels GAL. Compartirà cartellera amb el retorn de ‘Les Tortugues Ninja’, la candidata argentina als Oscar ‘Relatos salvajes’ i ‘Magical girl’, guanyadora de la Conxa d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Sant Sebastià.

> Lasa eta Zabala (‘Lasa y Zabala’). Direcció: Pablo Malo. Intèrprets: Unax Ugalde, Román Reyes, Ricard Sales. Gènere: Enjòlit. Esbós: País Basc, 1983. Els refugiats bascos Joxean Lasa i Joxi Zabala desapareixen a Baiona sense deixar rastre precedint a una onada d’atemptats reivindicats pel GAL. Íñigo, el jove advocat de les famílies, s’haurà d’enfrontar a la creixent convicció que els joves no apareixeran mai. (Vídeo).

> Relatos salvajes. Direcció: Damián Szifron. Intèrprets: Rita Cortese, Nancy Dupláa, María Onetto; Ricardo Darín, Darío Grandinetti, Oscar Martínez. Gènere: Comèdia. Esbós: La història relata l’experiència de sis persones molt diferents que tenen com a nexe comú la vulnerabilitat davant una realitat que s’altera de cop. A vegades es deprimeixen o exploten perdent totalment el control. (Vídeo).

> Teenage Mutant Ninja Turtles (‘Ninja Turtles’). Direcció: Jonathan Liebesman. Intèrprets: Megan Fox, Whoopi Goldberg, Ami Sheth; Alan Ritchson, Noel Fisher, William Fichtner. Gènere: Acció. Esbós: Les quatre tortugues, Leonardo, Donatello, Raphael i Michaelangelo s’han d’enfrontar al Clan del Peu i al seu cap Shredder. El film també relata els inicis i orígens de les quatre tortugues i del seu mestre Splinter. (Vídeo).

> The Equalizer (‘The Equalizer: El Protector’). Direcció: . Intèrprets: Chloë Grace Moretz, Melissa Leo, Haley Bennett; Denzel Washington, Marton Csokas, Dan Bilzerian. Gènere: Enjòlit. Esbós: McCall és un home que viu a Boston retirat de la seva vida anterior, molt violenta. Però no es podrà quedar de braços creuats quan una noia jove, sotmesa al control d’un grup d’ultraviolents gàngsters russos, li demanarà ajuda. (Vídeo).

> Magical girl. Direcció: Carlos Vermut. Intèrprets: Elisabet Gelabert, Lorena Iglesias, Bárbara Lennie; Julio Arrojo, Luis Bermejo, Javier Botet. Gènere: Drama. Esbós: Alicia és una nena malalta que somia amb un vestit d’una sèrie japonesa i el seu pare intentarà aconseguir-ho. En el seu destí es creuarà una jove amb desordres mentals i un professor retirat amb un misteriós passat. Guanyadora de la Conxa d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Sant Sebastià. (Vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any