Avanç editorial: ‘Paraules a mitges’ de Blanca Busquets

  • Ens parla de la novel·la l'editora de Rosa dels Vents, Laura Álvarez

VilaWeb
Redacció
12.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

T’imagines que el teu pare, al llit de mort, et confessa que va matar un home la nit del 23F? A partir d’aquesta confessió que els fa el seu pare abans de morir, l’Annabel, l’Albert i la Nina recordaran què van fer la nit del 23 de febrer del 1981. ‘Paraules a mitges‘  (Rosa dels Vents) és la història dels secrets d’una família aparentment convencional. L’editora, Laura Álvarez, parla d’aquesta novel·la que és la setena del compte personal de Blanca Busquets. Llegiu-ne un fragment (pdf).

Diu Laura Álvarez:

«Qui no ha amagat mai coses als seus pares i germans? Qui no té secrets? ‘Paraules a mitges’ és una novel·la que ens parla de mentides no explicades, d’històries a trossos, de veritats segons convinguin. Amb una trama aparentment senzilla però que poc a poc es va complicant i es desenreda amb la mateixa eficàcia, la narració avança amb efectivitat, aconseguint que el lector s’identifiqui amb uns personatges tan intensos i reals com propers: persones normals, amb vides normals que des de les seves diferents veus narratives ens endinsen en una original història addictiva.»

«La trama es va desenvolupant a través dels monòlegs interns dels tres personatges principals, tres germans als que el seu pare els confessa un assassinat, tot agonitzant en el llit de mort. L’Annabel, l’Albert i la Nina expliquen al lector què els va passar la nit del 23 F del 1981, una nit en la qual mentre Espanya patia un intent de cop d’estat, el seu pare diu que va matar un home.»

«Aquesta és una novel·la generacional emmarcada en la Catalunya dels 80, del progressisme incipient, però també d’una opressió franquista encara molt present. Un retrat versemblant i atractiu d’una època i d’una societat passat pel sedàs d’una de les veus narratives més personals del panorama literari català actual.»

«’Paraules a mitges’ és la setena novel·la de Blanca Busquets, guanyadora del Premi Llibreter 2012. La seva obra ha estat traduïda i publicada a França, Alemanya, Itàlia, Noruega i Rússia.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any