Emoció fins al darrer instant en un Concurs de Castells 10

  • Carles Esteve repassa colla a colla les actuacions del millor concurs que ha viscut Tarragona

VilaWeb
Redacció
11.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Concurs de Castells de Tarragona va celebrar les dues jornades finals aquest cap de setmana. Els Castellers de Vilafranca – el diumenge-  i els Castellers de Sant Cugat – el dissabte- van guanyar les respectives sessions de forma molt ajustada.

Diumenge els Castellers de Vilafranca, guanyadors del concurs, van tornar a coronar el 3de10fm i per primer cop aquest any el 2de8 sense folre. A les dues primeres rondes van fer el 4de9f amb agulla, que finalment no puntuaria, i el 3de9 amb agulla que esdevindria el factor diferencial final. Setè Concurs consecutiu dels Verds i desè en les seves vitrines. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va quedar segona, va fer la seva millor diada històrica i va estar a punt de donar la campanada. Van recuperar el 3de10fm, que havien coronat l’any 2000, i també van carregar el 2de8 sense folre, el darrer datava del 2006. El castell de sortida va ser el 4de9f amb agulla, també van provar en el darrer moment el 4de9 sense folre que van desmuntar. El tercer lloc va ser per la Colla Jove Xiquets de Tarragona que va coronar també el 3de10, mai s’havien vist més d’un 3de10fm en un dia i en van ser tres. Els liles, en el seu millor dia, es van estrenar en els 10 pisos i també van sumar uns altres 5de9f i 9de8. Van provar sense sort el 3de9f amb agulla, va caure que es començava a despullar el pilar.

Els Xiquets de Tarragona – quarts- van tornar a coronar el 2de9fm, va ser al segon intent. Van completar el 3de9f i 4de9f. Els Castellers de la Vila de Gràcia – cinquens-  van fer la tripleta amb el 3de9f, 4de9f i 3de8 amb agulla, la primera de les colles classificades sense caure. Els Castellers de Barcelona – sisens- també van ser del tot efectius amb la tripleta amb el 3de9, 4de9f i 4de8 amb agulla.

La Colla Joves Xiquets de Valls no van estar encertats, van fer mèrits amb el 5de9f però després no van resoldre be el 4de9 sense folre que van desmuntar dos cops. Van fer el 3de9f i un intent de pilar de 8fm.Els Castellers de Sants van fallar en el seu primer intent de 2de9fm, prèviament havien completat el 3de9f i coronat el 4de9f. Van acabar amb el 5de8. Els Capgrossos de Mataró tampoc van poder amb el primer intent en aquest any de 2de9fm, van completar el 4de9f i coronar el 3de9f. Van fer el 2de8f de tercer castell.

Els Xiquets de Reus, que van quedar en desè lloc, van revalidar els seus millors castells: el 3de9f, el 5de8 i el 2de8f. Els Castellers de Sabadell  van anar d’estrena a la tercera ronda i per fi van aconseguir coronar el 3de9f, són la dotzena colla de 9 de l’actual moment casteller. Van sumar d’inici el 2de8f i el 5de8. Els Nens dels Vendrell van ser dotzens i van fer la seva millor diada històrica al completar la tripleta de 8 (2de8f, 3de8 i 4de8) i afegir-li el pilar de 6 descarregat.

Dissabte els Castellers de Sant Cugat  van guanyar la jornada del dissabte amb una tripleta de 8 perfecte. Els Xicots de Vilafranca per haver desmuntat un peu i els Moxiganguers d’Igualada per haver desmuntat un castell van quedar al darrera tot i haver fet els mateixos castells. A destacar que els de Sant Cugat van estrenar en aquest any el 2de8f i que els d’Igualada van assolir per primer cop el 3de8. Els Xicots van provar sense èxit el 5de8.

Els Marrecs de Salt van cornar el 2de8f i van completar el 3de8 i el 4de8. Els Xics de Granollers, que van quedar en un dissetè lloc, van desmuntar el 2de8f i van fer la clàssica de 8.També van fer la clàssica de 8 els Bordegassos de Vilanova, recuperant el 3de8, a més van estrenar el 9de7. Els Castellers de Lleida van completar el primer 3de8 de l’any, també van coronar el 2de8f i descarregar el 7de7. Els Sagals d’Osona  van fer els mateixos castells, tot i que el 2de8f coronat al segon intent.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van completar per primer cop el 3de8, els Castellers del Poble Sec van coronar el 4de8, els Castellers d’Esplugues van completar el 4de8 i els Castellers de Terrassa van coronar el 4de8 com a més destacat. Els Castellers d’Esparreguera, els Xiquets del Serrallo, els Castellers de la Sagrada Família, els Salats de Súria, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Nois de la Torre van fer castells de 7.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any