La festa de Sant Martirià de Banyoles i la Fira del Món Geganter al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2023 del programa entrevista al vice-president del Foment de la Sardana de Banyoles per repassar el actes més destacats de la festa major del Pla de l’Estany

VilaWeb
Redacció
11.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La festa major de Banyoles, que es fa per Sant Martirià, és popularment coneguda com la ‘Festa Major de la Sardana’ pel pes i la qualitat que aquesta dansa té dins la programació. Per saber-ne més en parlem amb en Joan Parnau, vice-president del Foment de la Sardana de Banyoles, que ens repassarà l’extens programa d’actes i ens explicarà la història dels més importants, que tindran lloc entre els propers dies 18 i 20 d’octubre a la capital banyolina.

També us parlem de la VIII Fira del Món Geganter que se celebra aquest cap de setmana a Sant Vicenç dels Horts o de la III Fira de Gegants i Capgrossos que se celebrarà el proper dia 18 a Badalona. I us avancem també informació del Memorial Joaquim Serra 2014 que tindrà lloc el darrer dissabte d’octubre, el dia 25, a L’Auditori de Barcelona, amb les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània i amb homenatges i estrenes que us detallarem la propera setmana.

Pel que fa a les seccions no us perdeu la detallada crònica castellera d’en Carles Esteve del Concurs de Castells de Tarragona del cap de setmana passat. ‘Emoció fins al darrer instant en un Concurs de 10’ és el títol que defineix el què va ser un dels concursos més excitants i espectaculars de la història. I a les ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies ens comenta aquella dita que diu: ‘Una gota fa vessar un got’.

També tindrem els ‘Cants de taverna’ d’en Francesc Sànchez Carcassés, que aquesta vegada ens proposa escoltar un grup històric com El Taper interpretant una de les havaneres més belles i popularitzades de l’Antònia Vilàs: ‘Mare vull ser pescador’. A més, l’Antoni Serés, en un altre capítol del ‘Fons Amades’ ens parlarà dels teatres de paper. I tindrem un altre dels ‘Secrets de l’Etnològic’ que explica en Gustau Molas: sabeu què és ‘la foixa’?

I en l’apartat musical dues sardanes: ‘Clavell morenet’ de Joaquim Serra  i ‘Per tu Francina’ de Joan Lluis Moraleda. I una novetat discogràfica: del novè treball del grup El Pont d’Arcalís titulat ‘La Seca, la Meca i les Valls d’Andorra’ n’escoltarem el tema titulat ‘Les armes de la nostra nació’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any