ERC, CiU i ICV reivindiquen plegats al Parlament Europeu poder votar el 9-N

  • Gambús respon González Pons

VilaWeb
Redacció
02.10.2014 - 13:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La protesta per la suspensió de la consulta del 9-N ha arribat aquest dijous fins al Parlament Europeu. Els cinc eurodiputats d’ERC, CiU i ICV enviaran una carta conjunta als presidents de la Comissió Europea, del Consell Europeu i de l’Eurocambra exigint-los que ‘no girin l’esquena als milions de ciutadans que desitgen donar la seva opinió mitjançant un instrument tan civilitzat, democràtic, pacífic i europeu com és una urna i un vot’. ‘Els demanem que s’interessin pel procés sobiranista’, reclama la missiva que signen Josep Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (ERC), Ramon Tremosa (CiU), Francesc Gambús (CiU) i Ernest Urtasun (ICV), segons han confirmat a l’ACN. Aquest migdia han presentat l’acció conjuntament en una conferència de premsa.

Gambús respon González Pons

Gambús, l’eurodiputat d’Unió, s’ha avançat enviant ja aquest dijous al matí un correu electrònic a tots els seus companys de grup del PP europeu, adjuntant-los la declaració institucional que el president Artur Mas va fer dissabte i el decret de convocatòria. Gambús respon d’aquesta forma al correu en què l’eurodiputat del PP Esteban González Pons adverteix als populars europeus que ‘el repte secessionista’català ‘va en contra del curs de la història’.

‘Ahir va ser Escòcia i avui és Espanya, però demà pot passar en qualsevol altra part del nostre continent’, alerta González Pons. ‘Coneixent el creixent interès que genera l’anomenat “procés català”, i havent observat que algun col·lega del nostre grup polític ha decidit proporcionar-los informació, em permeto jo mateix d’enviar-los alguna documentació que estic segur que trobaran interessant’, li ha replicat l’eurodiputat d’Unió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any