El Germà gran es multiplica

  • Steve Jobs va presentar el primer iPad el gener del 2010. Dos anys després, l'onze de setembre del 2012, Germà Capdevila llançava la revista Esguard, la primera publicació en català pensada exclusivament per a tauletes. Esguard Produccions va celebrar ahir el número cent de la revista Esguard amb un anunci sorpresa

VilaWeb
Bernat Puigtobella
02.10.2014 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Germà Capdevila va convocar a l’antiga Fàbrica Damm les cent personalitats que al llarg d’aquests dos darrers anys han estat portada d’aquesta revista, I davant la sorpresa de tothom, es va treure de la màniga tres noves publicacions per a tauletes i mòbil, que s’afegeixen a la revista Sentits, també d’Esguard Produccions, fundada l’octubre de 2013 i dedicada a la gastronomia.

Ahir en Lluís Gendrau, president de l’APPEC, explicava que cada vegada que es troba el Germà Capdevila li pregunta: ‘Quan faràs la versió en paper?’. La resposta de Capdevila ha consistit a crear noves capçaleres, totes digitals. Ahir presentava Ull.cat, una nova web-app que cada dia seleccionarà les cinc notícies més rellevants, en dues edicions, una a les 10h i una altra a les 19h. La tria matinal, que anirà a càrrec d’un equip dirigit pel periodista Albert Segura, recollirà notícies procedents tant de la premsa com de mitjans exclusivament digitals. L’edició del vespre, en canvi, recollirà només novetats dels webs dels mitjans.

L’abril del 2014 la @RevistaEsguard ha arribat al milió de descàrregues acumulades. Per a Capdevila aquesta xifra ha estat la confirmació que el camí encetat amb la revista, que també disposa de versió mini per iPhone i Android, s’ha de diversificar. Fruit d’aquesta visió, el gran Germà s’ha empescat dues noves capçaleres: A1K, una revista de periodisme il·lustrat i FCBMAG, dedicada a la informació del Barça, totes dues concebudes amb una voluntat internacionalitzadora.

L’il·lustrador Xavi Ramiro, premi Junceda 2013, serà l’encarregat de dirigir A1K, transliteració xifrada del terme ‘Auca’. Aquesta revista trimestral es publicarà en català i en castellà i presentarà la informació amb seccions il·lustrades i dos còmics centrals. L’objectiu és fer una revista en què la il·lustració no estigui supeditada al text sinó que sigui ella mateixa la informació. La revista neix amb un verkami sota el braç i una nòmina respectable d’il·lustradors, que inclou Tito Alba, Horacio Tuna i Ramiro Martín, entre molts d’altres. Ramiro també va anticipar que faran col·laboracions amb la revista ‘Sentit crític’.

Ramiro Martín va presentar FCBMAG, una revista dedicada al Barça que sortirà amb una periodicitat mensual però que tindrà també una pàgina viva i molta activitat a les xarxes socials. Es tracta d’una publicació multilingüe, concebuda amb esperit glocal, amb l’ànim de transmetre els valors del Barça de portes enfora i oferir una mirada diferent del dia a dia del club amb molts continguts multimèdia. La primera coberta està il·lustrada amb una foto de Gerard Piqué retocant-se la corbata.

Josep Martí, secretari de Comunicació del la Generalitat de Catalunya, va felicitar Germà Capdevila i va confessar que el primer dia que el va veure, sense conèixer-lo de res, el va abraçar efusivament: ‘Parlem i parlem d’innovar i ens omplim la boca d’innovació, però qual algú és capaç d’innovar amb els fets, només podem abraçar-lo i felicitar-lo’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any