El director dels mossos demana neutralitat als agents amb vista al 9-N

  • Batlle envia una carta als agents perquè facin les seves funcions 'amb rigor i professionalitat'

VilaWeb
ACN
02.10.2014 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha enviat una carta a tots els agents del cos per demanar-lo que, arran de les manifestacions sobre la consulta del 9-N, s’actuï ‘amb neutralitat i imparcialitat’. En la missiva, que reprodueix l’ACN, insta tots els policies a desenvolupar ‘les seves funcions’ de protecció de drets i llibertats dels ciutadans ‘amb rigor i professionalitat’ i evitant ‘assolir cap protagonisme’. Aquesta ‘neutralitat’ s’ha d’estendre davant ‘qualsevol utilització’ del cos com a expressió pública de posicionament ‘en un o altre sentit’, ha remarcat també Batlle en al·lusió indirecta a la sectorial de l’ANC, Mossos per la Independència.

El director general dels Mossos d’Esquadra ha enviat una carta a tots els agents del cos per prevenir-los de tots ‘els actes de reivindicació, protesta i afirmació’ que tindran lloc a Catalunya durant ‘les properes setmanes i mesos’.

Davant d’aquests i en compliment dels principis d’actuació estipulats a l’article 11 de la Llei 10/94, d’11 de juliol, ha subratllat Batlle, l’obligació dels policies és desenvolupar les seves funcions ‘de protecció dels drets i les llibertats’ de tots els ciutadans ‘amb rigor i professionalitat ‘ i evitant ‘assolir cap protagonisme’.

‘Aquesta neutralitat’ s’ha d’estendre a qualsevol utilització del cos ‘com a expressió pública’ de posicionament ‘en un o altre sentit’. Encara que es produeixi ‘fora de l’activitat policial’ la utilització del cos ‘pot incidir i perjudicar els nostres principis d’actuació i comprometre la nostra missió envers el conjunt de la ciutadania’ ja que es podrien ‘generar dubtes respecte a la neutralitat i imparcialitat del cos’.

Amb aquestes paraules, Batlle al·ludeix també, sense citar explícitament, a actituds com la de la sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que, formada per agents del cos i sota el nom de ‘Mossos per la independència’, va voler-se ‘desmarcar’ a través de les xarxes socials de l’actuació dels antiavalots que van aixecar l’acampada de protesta davant de la delegació del govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any