Tercer dia sense connexió ferroviària d’alta velocitat entre Girona i Figueres

  • Adif encara no té cap previsió sobre quan s'acabarà de drenar l'aigua acumulada en un túnel de Girona

VilaWeb
ACN
01.10.2014 - 09:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Girona afronta el tercer dia sense connexió d’alta velocitat amb Figueres, Perpinyà i França després del xàfec de dilluns a la matinada, que va deixar inundats un dels túnels urbans, on s’acumulen fins a set metres d’aigua. Sense encara cap previsió sobre el restabliment del servei, Renfe desvia els viatgers de TGV cap als trens regionals des de Girona i amb busos des de l’estació de Figueres-Vilafant fins a l’estació del tren convencional de la capital de l’Alt Empordà. El servei entre Girona i Perpinyà es cobreix per carretera, mentre que entre Barcelona i Girona és previst que el tren funcioni amb normalitat.

D’una altra banda, segons Renfe, com a conseqüència de la complexitat de la situació, puntualment es poden produir retards o modificacions en el servei alternatiu programat.

A la zona de la Devesa, on hi ha un dels pous de compensació del túnel del TGV, els tècnics d’Adif continuen treballant per drenar l’aigua que hi ha acumulada. Segons que ha explicat l’administrador d’infrastructures, a dins del túnel hi ha uns set metres d’aigua, que s’ha de bombar per fer-la sortir a l’exterior. De moment, amb tot, no hi ha cap previsió per saber quan la via tornarà a estar llesta perquè hi circulin els trens.

Adif, de moment, tampoc no dóna cap explicació de per què es va inundar el túnel. Entre les hipòtesis hi ha la caiguda d’un mur de compensació o bé que una riera, arran de l’excés de pluja, hagués abocat aigua dins la infrastructura. Però Adif assegura que ara la prioritat és restablir el servei dels TGV entre Girona i Figueres, i que després ja s’estudiaran amb profunditat les causes de la inundació del túnel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any