El congrés espanyol es personarà al procés contra el 9-N

  • El president de la cambra baixa diu que es limitarà a posar-se a disposició del Tribunal Constitucional per si necessita documentació

VilaWeb
ACN
30.09.2014 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El congrés espanyol es personarà –com fa en totes les causes d’inconstitucionalitat– al procés obert al Tribunal Constitucional contra la Llei de consultes i el decret de la convocatòria del 9-N, aprofitant la porta oberta que li van deixar les providències del tribunal, que li van donar quinze dies per presentar els escrits que consideri oportú. Així ho ha anunciat el president de la cambra baixa, Jesús Posada, que ha advertit, però, que la divergència d’opinions entre els grups parlamentaris fa necessari que el parlament espanyol no presenti al·legacions i es limitarà a posar-se a disposició del TC per si necessita algun document.

Posada ha respost d’aquesta manera la petició que li ha adreçat en forma de carta la portaveu d’UPyD, Rosa Díez, que ha sol·licitat al president del congrés que presenti la cambra com a part afectada per una consulta que afecta la sobirania espanyola, i per tant els seus representants.

Posada ho ha comunicat a la junta de portaveus i després de la reunió ha recordat en declaracions a la premsa que la cambra baixa es persona en tots els recursos d’inconstitucionalitat però només actua presentant al·legacions si les causes afecten a la tramitació parlamentària d’una llei.

Malgrat les seves paraules, la decisió l’ha d’adoptar formalment la mesa del congrés, on hi ha representats el PP, PSOE (i el PSC), CiU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any