Compromís retreu la politització de les instàncies judicials arran de la decisió del TC

  • Enric Morera lamenta la rapidesa del TC contra la consulta i reclama la mateixa celeritat en casos de corrupció

VilaWeb
ACN
30.09.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la politització de les instàncies judicials ‘no és la solució als temes que s’han de resoldre des de posicionaments polítics amb valentia i amb consens’. A través d’un comunicat Morera diu que ‘la separació de poders no existeix’ i ha remarcat que el Tribunal Constitucional (TC) ‘no pot suplir la decisió política que s’ha de prendre en àmbits polítics i parlamentaris. En democràcia s’ha de poder parlar i encarrilar aquelles qüestions que siguin necessàries per a les demandes socials i autonòmiques que estan plantejades’.

El portaveu de la coalició ha reclamat que ‘la mateixa celeritat que ha tingut el Tribunal Constitucional es fes en altres instàncies judicials per als casos de corrupció que ens afecten i molt, en especial a les valencianes i els valencians’.

‘El senyor Carlos Fabra ha estat condemnat però no ha entrat en presó, el govern es dedica a indultar gent que hauria d’estar en presó i els casos de corrupció com Gürtel, com Brugal, com Nóos, no avancen per interferències o perquè els tribunals necessiten mitjans tècnics i humans que retarden la conclusió dels casos molts anys, cosa que no ha passat amb el tema de la consulta catalana’, ha lamentat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any