El govern suspèn la campanya però no desactiva la web del 9-N

  • L'executiu català presentarà al·legacions a la suspensió de la convocatòria de la consulta

VilaWeb
Redacció
30.09.2014 - 22:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern ha anunciat que ‘de manera cautelar i temporal’ suspenia la campanya institucional informativa sobre el 9-N. ‘La campanya, la difondrà qui vulgui, però no podem posar contra les cordes funcionaris de l’administració de la Generalitat’, ha dit el conseller de Presidència, Francesc Homs. Ara, la Generalitat no ha tancat pas la web de la campanya, 9nconsulta2014.cat, d’on s’ha retirat el vídeo però que manté els continguts informatius sobre els municipis on votar, el cos electoral, com votar, etc. S’hi inclou tan sols un missatge que diu: ‘Com a conseqüència de l’acord del Tribunal Constitucional de suspendre de forma cautelar i temporal la convocatòria d’aquesta consulta, aquest web no s’actualitza.’

Heus ací l’anunci que ha quedat prohibit:


El govern de la Generalitat ha decidit que tira endavant el procés de la consulta malgrat la suspensió de la convocatòria per part del Tribunal Constitucional espanyol. ‘El procés continua. Aquest és el propòsit del govern. Som en un context on ahir no es va acabar res. hi ha una situació processal que no ens passa per alt, però la determinació del govern és continuar. Farem les coses complint els compromisos adquirits i ajustades a dret’, ha dit Homs.

‘Si algú es penava que amb allò que va passar ahir tot es pararia el missatge que institucionalmemt volem donar a la ciutadania i a l’estat ahir no va acabar res’, ha afegit.

Homs ha anunciat tot un seguit d’acords del govern, que són els següents: Promoure iniciatives legals, polítiques, institucionals orientades a garantir el procés perquè la ciutadania pugui exercir el dret de decidir, atenent els principis de legitimitat i pluralisme: comunicar al parlament que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos del govern espanyol; manifestar que el govern es posa a disposició del parlament per dur a terme les actuacions oportunes; disposar els acords de govern pertinents per personar-se al TC i sol·licitar l’immediat aixecament de la suspensió i la definitiva anul·lació dels recursos; prendre les mesures corresponents conseqüents amb els efectes que generen i en especial les dirigides a garantir seguretat jurídica dels empleats públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any