PP i Ciutadans ja amenacen Mas amb els tribunals

  • El PP valora emprendre accions legals contra Mas per malversació

VilaWeb
ACN
29.09.2014 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho ha afirmat que es plantegen emprendre accions legals contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per denunciar-ne un presumpte cas de ‘malversació de fons’ públics amb la campanya institucional i els preparatius de la consulta si no acata una suspensió del TC ‘a tots els efectes’ al decret de convocatòria i la llei de consultes. ‘No s’enfronta al govern d’Espanya, sinó a l’estat de dret i la democràcia; ha pres la pitjor decisió de la seva vida: traspassar la línia vermella, signant convocatòria d’un referèndum il·legal i insistir en una campanya de propaganda d’un referèndum que no es farà’, ha dit després de la reunió de la direcció del PP.

Ciutadans amenaça Mas que si traspassa la ‘línia vermella’ serà jutjat per un tribunal i no per la història

El secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que ‘no està per sobre les lleis i que el seu càrrec no l’inhibeix de responsabilitat’. En cas que Mas decideixi seguir endavant amb la consulta encara que el TC suspengui la llei, Alonso l’ha avisat que ‘hi ha delictes amb els què s’ha d’anar amb peus de plom’ perquè ‘algunes línies no es poden creuar’. Ha declarat que Mas es troba a punt de creuar ‘la línia vermella’, que el portarà a cometre ‘accions delictives’.

Per una altra banda, ha avançat que dimarts a les onze del matí el president de Ciutadans presentarà ‘una denuncia contra Jordi Pujol perquè respongui les preguntes de la Fiscalia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any