El Mundo torna a intentar generar sospites sobre Mas

  • Publica un article de dues pàgines on diu que la policia de Liechtenstein 'creu' que 'podria' estar relacionat amb negocis dels Pujol

VilaWeb
Redacció
29.09.2014 - 03:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tal com ja va passar abans de les darreres eleccions catalanes, el diari el Mundo publica avui un article on intenta relacionar Artur Mas amb la comissió de delictes. En aquesta ocasió el diari afirma que la policia fiscal de Liechtenstein hauria enviat un informe a les autoritats espanyoles sobre les activitats de la família Pujol en el qual sembla que s’afirmaria que el president ‘podria estar vinculat’ amb les seves activitats.

La policia de Liechtenstein diu el Mundo que secundaria aquesta informació en ‘dades públiques d’arxius, registres, bancs de dades’. Sorprenentment, amb tot, a continuació el diari afirma que les autoritats del Principat ‘no aporten l’informe com a concloent’. La frase no s’entén i no se sap si vol dir que no aporten cap informe que doni suport a les afirmacions anteriors o que no consideren concloents les proves que aportarien.

Els autors del reportatge de dues pàgines que mereix els honors de portada intenten explicar aquesta actuació dient que és possible que Liechtenstein vulgui que Espanya investigui, però que no hi volen ajudar perquè no es ‘traslladi la imatge que aquell paradís fiscal ja obre la porta definitiva a la informació i posa fi als seus secrets’. Després el Mundo afirma que aquestes suposades investigacions tindrien a veure amb l’empresa Brantidge, propietat dels fills de Jordi Pujol.

Portada embargada

En l’entrevista que hores abans la Sexta havia fet a Artur Mas, la periodista Ana Pastor li va preguntar si tenia negocis amb la família Pujol o diners en l’estranger i Mas va negar ambdues coses. Aquestes dues respostes són recollides de manera destacada a la mateix pàgina del Mundo.

Tal com fa quan vol crear expectació, el Mundo no va ensenyar la portada fins les tres de la matinada. Però el seu ex-director Pedro J. Ramírez va piular de seguida preguntant quantes hores duraria la resposta de Mas sobre els negocis amb els Pujol.

Una mentida a pocs dies de les eleccions catalanes

L’11 de novembre de 2012, a pocs dies de les eleccions, el Mundo va publicar un article semblant, segons el qual la policia espanyola vinculava Pujol i Mas amb comptes a Suïssa provinents de la corrupció de la Generalitat. En aquella ocasió el text era més directe encara i donava dades molt concretes que passades les eleccions es van demostrar que eren falses. 

En aquella ocasió el diari afirmava haver tingut accés a un informe de la policia espanyola que, passades les eleccions, el ministre d’Interior va afirmar que no havia existit mai.

Dos anys abans, quan faltaven quatre dies per a les eleccions el Mundo també havia publicat una informació sobre uns comptes a Liechtenstein del seu pare, dels quals tant ell com els seus familiars suposadament s’haurien beneficiat. Informació de la qual no es va saber res més.

El 2004 el Mundo també va acusar Josep-Lluís Carod Rovira de tenir comptes a Suïssa, en aquest cas compartits amb ETA. La informació es va demostrar que era falsa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any