CDC continuarà amb la campanya pel sí sí encara que el TC espanyol suspengui la consulta

  • Rull avisa que el tribunal no serà bon àrbitre si es reuneix abans d'hora pel 9-N

VilaWeb
Redacció
28.09.2014 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència Democràtica de Catalunya continuarà la campanya a favor del doble sí, que ha iniciat aquest diumenge a Mollerussa, malgrat la possible suspensió cautelar de la llei de consultes i del decret de convocatòria un cop el govern espanyol presenti recurs davant el Tribunal Constitucional. El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reiterat que la formació sumarà esforços amb la campanya unitària ‘Ara és l’hora’ de l’ANC i Òmnium Cultural conjuntament amb altres forces polítiques com ERC i a l’espera del que decideixi Unió. Rull també avisa que si el TC es reuneix de forma extraordinària pel 9-N no serà un ‘bon àrbitre’ i això suposarà ‘un trencament amb la divisió de poders’ a l’estat espanyol.

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha recordat que mai abans el Tribunal Constitucional ha fet una reunió extraordinària per admetre a tràmit una petició de suspensió del Govern espanyol. En qualsevol dels casos ‘el Govern demanarà que aquesta suspensió s’aixequi de forma immediata’, ha anunciat Rull. 

El líder convergent ha especificat que ‘una suspensió cautelar no vol dir que la Llei o el Decret siguin inconstitucionals’ per això ‘cautelarment es continuarà amb les mesures per arribar al 9N’ a l’espera que el Tribunal Constitucional aixequi la suspensió o es posicioni favorablement a la convocatòria. Mentrestant, CDC ‘continuarà fent campanya en exercici de la llibertat d’expressió’, ha dit.

En aquest sentit, el coordinador general de Convergència ha lamentat que el Govern espanyol ‘enlloc d’opinar actuï de jutge i dicti la inconstitucionalitat’ de la convocatòria. Segons Josep Rull ‘el que trenca és prohibir votar, i no que es voti, quan el 80% de catalans nascuts aquí i a fora, que parlen català o castellà, volen votar’. 

Campanya amb dades i propostes

L’endemà de la signatura de la convocatòria de la Consulta del 9 de novembre per part del president de la Generalitat, Convergència ha volgut iniciar la campanya ‘dins la normalitat’, ha assegurat Josep Rull, fent cas al que diu la Llei de Consultes. Ho ha fet en un esmorzar popular que anualment celebren els militants de la formació al Pla d’Urgell. El coordinador general de CDC ha explicat que des d’ara i fins el 9N, el partit cedirà els seus militants com a voluntaris a la campanya de porta a porta ‘Ara és l’hora’, i que explicarà arreu del país com es gestionarà un suposat ‘trànsit cap el nou estat’ amb ‘números, dades, propostes d’estructures per la justícia, la salut, l’ensenyament, o la recerca científica’. 

CDC explicarà ‘que la millor opció és que Catalunya construeixi el seu propi estat independent’, ha destacat Josep Rull, que ha recordat que la formació ‘ha intentat durant molts anys buscar l’encaix de Catalunya dins l’estat espanyol fins a concloure que Espanya ha renunciat a ser l’estat dels catalans’. Segons Rull, ‘Catalunya té l’obligació de construir un estat propi si vol garantir el progrés i el benestar’. La formació nacionalista aposta per una campanya unitària a l’estil del ‘Yes Scotland’ d’Àlex Salmond a Escòcia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any