Prop de 830 municipis aproven la moció en favor del 9-N

  • Representen el 82% del total de viles i ciutats

VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un total de 829 ajuntaments ja han fet o faran aviat plens extraordinaris per aprovar la moció en favor de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i també per oferir els recursos necessaris. El nombre de municipis encara podria créixer gràcies a la crida de l’Associació de Municipis de Catalunya (AMC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El text de la moció ha estat pactat amb els partits sobiranistes: CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

El contingut de la moció

En la moció que debatran i votaran tots aquests municipis s’expressa suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Aquest suport s’estén al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics sobiranistes. D’acord amb el text, la consulta s’inclou ‘dins el marc legal que és la llei consultes populars no referendàries’, car respon ‘a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants’.

Els acords es comunicaran, durant els cinc dies següents al ple, al president de la Generalitat, a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. L’AMI i l’ACM els trametran conjuntament al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Informació relacionada:

El poble més petit de Catalunya dóna suport a la consulta del 9-N amb els vots a favor dels tres únics regidors de l’ajuntament

L’onada de suport municipal al 9-N força els socialistes a definir-se

El PSC no pensa fer campanya per al 9-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any