L’oposició acusa Fabra de mentider per la promesa d’abaixar imposts

  • El president del Consell anuncia una reducció de l'IRPF i reivindica un nou model de finançament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 21:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició a les Corts Valencianes han acusat el president Alberto Fabra d’haver fet un discurs electoralista amb compromisos poc factibles en temps de crisi, com ara una rebaixa de l’IRPF que significaria, segons el president, un estalvi de 830 milions d’euros als valencians. PSPV, Compromís i EUPV també han retret a Fabra la gestió al capdavant de la Generalitat. L’han acusat d’endeutar l’administració i d’haver pres decisions tan discutides com el tancament d’RTVV.

Enric Morera, portaveu de Compromís, ha assegurat que Alberto Fabra ‘no és exemple de res’ i li ha exigit que deixi d’hipotecar el futur dels valencians. Ha fet referència a la greu situació econòmica i social que viu el País Valencià, amb un augment del deute de 24.000 milions d’euros durant el seu mandat.

Així mateix, ha criticat l’actitud obedient del PP valencià respecte de l’executiu espanyol, una política que s’ha demostrat que no serveix per a defensar els interessos dels valencians: ‘Ha fet pagar la crisi als justos, als pecadors i els banquers’, ha dit Morera.

I adreçant-se directament a Fabra li ha dit: ‘No es garantia de res. Representa el fracàs i el desastre.’ Finalment, Morera ha avançat una proposta de tornar a obrir la ràdio i televisió valenciana l’octubre de l’any vinent.

‘Venedor de tot a 100’

En una línia semblant s’ha expressat la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, que ha acusat Fabra de comportar-se com un venedor de ‘tot a 100’. ‘No pot donar anar donant lliçons de regeneració democràtica’, li ha etzibat.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha qualificat de ‘despropòsit’ la iniciativa de Fabra d’abaixar els imposts en un moment com l’actual: ‘Si ens sobren els diners, per què hem de demanar un millor finançament?’, ha afegit.

Fabra promet rebaixar imposts

Fabra ja va fer la promesa d’abaixar imposts l’any passat, però no la va poder complir. Aquesta ha estat una de les mesures anunciades pel cap del Consell. Entre més qüestions, ha fet una especial incidència en la ‘regeneració democràtica’ i n’ha proposat deu mesures, com ara l’eliminació de l’aforament dels diputats, dels consellers i del president de la Generalitat Valenciana.

Aquest debat de política general és l’últim abans de les eleccions que es faran previsiblement el maig de l’any que ve. El debat al parlament ha de servir per a encarar els projectes del Partit Popular d’Alberto Fabra amb els del PSPV, Compromís i EUPV. És el tercer debat de Fabra d’ençà que va arribar a la presidència arran de la dimissió de Francisco Camps, acorralat pel cas Gürtel.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any