Gallardón plega deixant preparada l’ofensiva contra el 9-N

  • Admet que no ha dimitit fins que no ha tingut preparat el recurs contra la consulta

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex titular de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que dimitia en un moment en què és imminent la convocatòria de la consulta del 9 de novembre per part del president de la Generalitat, Artur Mas. Això pot donar una imatge de debilitat, o de poca fermesa, pel que fa a la imatge de cohesió que el govern espanyol vol donar per a respondre a la convocatòria. I més tenint en compte que Mariano Rajoy és de viatge oficial a la Xina. Ara, Gallardón ha dit que no havia dimitit fins no tenir preparat el recurs contra la convocatòria.

Gallardón ha negat que la seva marxa suposi cap problema perquè el govern espanyol desplegui les seves armes jurídiques contra la llei de consultes i el 9-N. Segons ha afirmat, en les últimes setmanes s’ha bolcat en la redacció del recurs contra la llei que ja estat aprovada, i un cop ja està confeccionat ‘en cap cas la data de publicació de la llei alteraria el contingut del recurs’. Un cop redactats els recursos ‘acaba la feina de la justícia i comença l’hora de la política’, ha dit.

‘Jo no volia abandonar el Ministeri de Justícia abans de fer una cosa que ja està feta, que és l’elaboració dels recursos d’inconstitucionalitat contra la llei de consultes de Catalunya i, en el seu cas, el decret de convocatòria’, ha dit abans de reiterar que l’advocat de l’estat ‘ha fet una tasca senzillament formidable i l’estat té tots els seus mecanismes jurídics’ per respondre.

Amb la renúncia de Gallardón, el govern espanyol perd un dels ministres que s’ha mostrat més beli·ligerant amb la consulta. Tot amb tot el PP ja té preparada l’artilleria jurídica per impedir la votació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any