Rajoy retira la llei de l’avortament

  • Argumenta que no hi ha prou 'consens' per tirar endavant la reforma

VilaWeb
VilaWeb
ACN
23.09.2014 - 14:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reforma de la llei de l’avortament, un dels projectes estrella del programa de govern del PP, queda guardada en el calaix de forma definitiva pel rebuig frontal de gran part de la ciutadania.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimarts que renuncia a continuar impulsant la reforma de la llei de l’avortament. Ho fa, ha dit, després de constatar la manca de consens que genera el text que havia elaborat el ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón. Per contra, ha promès que modificarà la llei actual, aprovada pel govern de Zapatero, perquè les menors de 18 anys hagin d’informar els pares abans d’avortar, i ha anunciat també la posada en marxa d’un pla de suport a la família.

La retirada del projecte estrella del ministre espanyol de Justícia situa en una posició complicada a Alberto Ruiz Gallardón, que podria no continuar al seu càrrec. El president espanyol ha assegurat que ha adoptat la decisió després de fer ‘el major dels esforços’ per assolir el consens. 

‘Crec que he prés una decisió que és la més sensata. Seguirem treballant per la cohesió i no podem tenir una llei que quan arriba un altre govern la canvia en el primer minut’, ha sentenciat Gallardón en declaracions a la premsa després de participar al Fòrum Mundial de la Comunicació.

El president espanyol ha recordat que aquest és un tema que afecta a ‘conviccions profundes i personals’ i que ‘genera divisió a molta gent’, i ha recordat que el govern encara no havia transformat en una llei aprovada al consell de ministres. Només n’havia fet una ‘primera lectura’ i l’havia enviat als òrgans pertinents. 

Per contra, el govern espanyol aprovarà una reforma de la llei actual perquè ‘les joves de 16 o 17 anys que avortin ho hagin de fer amb el consentiment dels seus pares’. També ha apuntat que el seu govern presentarà ‘un pla de suport a la família’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any