Els actes més destacats del dia gran de la Mercè

  • El piromusical de la Mercè repassa els darrers tres-cents anys de la història de Catalunya per mitjà dels personatges més remarcables

VilaWeb
Redacció
24.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, diada de la Mercè, Barcelona fa festa major i des de primera hora del matí fins ben entrada la nit l’activitat no cessarà. Hi ha programats actes de tota mena en espais molt diferents de la ciutat, i la cultura popular hi té un pes especial. Durant el matí a la plaça de Sant Jaume l’Àliga i els Gegants de la Ciutat hi faran els balls d’honor. Passat el migdia, s’hi podrà veure la diada castellera de les colles locals. A la tarda es farà la tradicional cavalcada, que enguany s’inspira en les festes populars del calendari barceloní, i la Mercè es clourà de nit amb el piromusical.

L’espectacle, que combina música, llum, foc i projeccions audiovisuals, serà un repàs dels últims tres-cents anys de la història de Catalunya. D’aquesta manera Barcelona no clausura únicament la festa major, ans posa també posa punt final als actes de commemoració del Tricentenari a la ciutat. Els somnis de Gaudí, Pau Casals, Dalí o Joan Miró seran el fil conductor de l’espectacle, que al final també farà una homenatge a la llengua. Una altra singularitat d’aquest piromusical serà que la banda sonora ha estat composta expressament per a aquesta avinentesa.

Durant tot el dia també continuarà el festival Mercè Arts de Carrer, una proposta que reuneix tota mena d’espectacles de petit format i que es divideix en dos espais: al parc de la Ciutadella s’hi fa màgia, música i titelles i al castell de Montjuïc hi ha mostres de circ. Molts d’aquests espectacles són de companyies sueques, car la ciutat convidada a les festes és Estocolm. Finalment, molts museus i institucions de la ciutat avui fan jornada de portes obertes amb motiu de la festa major de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any