9 mesos sense aigua, per un perpinyanés

  • Malgrat que amb l'aprovació l'abril de 2013, de la llei Brottes que prohibeix els talls d'aigua per als impagats, aquestes prossegueixen. El Perpinyanès Jean-Jacques Fabreg viu sense aigua corrent des del passat desembre (imagineu-vos en el mateix cas) ...>>
    Dt. 23 de setembre del 2014

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els problemes van començar quan, el mes de juliol del 2013, el propietari del pis on viu li va anunciar que tenia de pagar l’aigua directament a Veolia, i no a ell com ho feia des de 16 anys. Quan al setembre del 2013 va rebre la seua primera factura de 79 €uros no va poder fer-hi front. Segons diu, fins aquell moment l’aigua estava inclosa en el lloguer que pagava. Jean-Jacques Fabreg de 59 anys, només cobra un subsidi de solidaritat (RSA) d’uns €uros. Fa 14 anys que l’home no treballa a causa d’un problema a la columna vertebral.

Assegura que, com la factura li va semblar molt elevada, i que en aquesta no hi havia cap explicació, i que malgrat que deien que era per l’abonament ell no havia signat cap contracte, va trucar a Veolia demanant poder veure algú que li donés alguna explicació. La telefonista que li va atendre, li va dir que ‘no diria res més que el que és escrit al contracte’, i com  assegura que mai no ha vist el color del contracte en qüestió, va decidir esperar. Cada vegada la factura augmentava fins que al novembre va arribar a 205 €uros. Finalment va decidir escriure a Veolia per intermediació de la seua advocada. En el correu en qüestió explica, aquesta última vegada, que el seu client es troba incapacitat per pagar la factura d’un cop però que proposa fer-ho pagant 20 €uros per mes. En paral·lel, Veolia  li va tallar l’aigua el 19 de desembre, i des de llavors no te aigua corrent.

Per la seua banda Veolia es justifica, i assegura que, ‘No és client nostre’ diu un representant de la direcció regional de l’empresa, al diari L’Indépendant,. QRespecta a l’aigua en un allotjament, s’envia el contracte a l’usuari. El pagament de la primera factura equival a l’acceptació del contracte. Ara bé, el Senyor Fabreg mai no ha pagat aquesta factura. Per a nosaltres, és com si no hi hagués ningú en aquest allotjamento si no accepta el contracte. I no te aigua!.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any