Txarango, Manel i La Troba, vora el mar de Barcelona

  • A partir de les 21.30 a la platja del Bogatell arrenca un dels plats forts de la Mercè

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mercè s’acaba però avui hi ha un dels plats forts del BAM, el concert de tres dels grups més populars de l’escena catalana: Manel, Txarango i La Troba Kung-Fú. A les 21.30 començarà a sonar la música dels Manel al nou escenari a la Platja del Bogatell, vora el mar.

Els Manel barrejaran les cançons del seu tercer disc ‘Atletes, baixin de l’escenari’ amb les seves peces més antigues i la nit s’allargarà primer amb la música festiva dels Txarango (a partir de les 23.30) i tot seguit amb la rumba mestissa de La Troba Kung-Fú (a partir de lea 1.30).

Molta música, la darrera nit de Mercè

Suècia, el país convidat de les Festes de la Mercè d’aquest any és el protagonista d’aquesta última nit del BAM. A l’escenari de la Plaça Joan Coromines, tres veus sueques femenines clouran la Mercè. La primera serà Mariam Wallentin (21.30), després Seinabo Sey (23) i la darrera serà Zhala (00.30). A Ciutat Vella, a la plaça dels Àngels, també hi actuen tres conjunts suecs: Postiljonen, Frida Sundemo i NONONO.

La nit del Fòrum començarà amb el cubà El Médico de la Salsa i, tot seguit, hi actuarà Los Tremendos, amb versions de cançons de grups cpm ara Los Rodríguez, Loquillo, Los Rebeldes, Elvis Presley, Ramones, Green Day i AC/DC. La festa continuarà amb la Fundación Toni Manero i acabarà amb Delafé i las Flores Azules.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ha fet setanta anys i ho celebra amb dos concerts amb un repertori a mida de la Mercè. Avui és la darrera oportunitat per veure l’espectacle a partir de les 22 a l’avinguda de la Catedral. Interpretaran danses d´arreu del món, d´autors que van des de Piazzolla fins a Dvorák, passant Brahms, Offenbach i Borodin. Abans, però, hi haurà un record musical al pintor Salvador Dalí, que va morir fa vint-i-cinc anys.

A la plaça de Sant Jaume hi actuaran a partir de les 23.30 Isaac Ulam i José Domingo. Diuen d’Isaac Ulam que és capaç de portar el folk gairebé al terreny de la psicodèlia. A ‘Temple d’aigua i llum’ compta amb l’ajuda de José Domingo per donar una dimensió nova a sons tradicionals com jotes, havaneres o cançons de treball.

L’avinguda de la Catedral es convertirà a partir de les dotze de la nit en una gran pista de ball oberta a tothom, tant als qui ja sapen ballar com als qui volen començar. Ho organitza l’escola de ball Bailongu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any