Últim debat de política general abans de les eleccions a les Corts Valencianes

  • El PP de Fabra i l'oposició sotmetran a debat els seus projectes polítics en un ple de dos dies

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comença el ple del debat de política general a les Corts Valencianes. Serà l’últim abans de les eleccions que es faran previsiblement el maig de l’any que ve. El debat al parlament servirà per a encarar els projectes del Partit Popular d’Alberto Fabra amb els del PSPV, Compromís i EUPV. El ple, que durarà fins demà, començarà amb la intervenció del president Fabra. Serà el seu tercer debat de política general d’ençà que va arribar a la presidència arran de la dimissió de Francisco Camps, acorralat pel cas Gürtel.

Els tres grups de l’oposició van criticar a principi de mes que el debat de política general es fes tan tard i que es retardés la represa de l’activitat parlamentària. A banda aquest debat, s’han programat vuit plens més abans d’acabar l’any, dels quals tres seran dedicats a l’aprovació del pressupost del 2015. L’oposició denuncia un intent del govern de silenciar el parlament per evitar que sigui ‘una caixa de ressonància’ democràtica.

Estat de les finances precari

L’oposició posarà l’accent en l’estat precari de les finances públiques de la Generalitat. Però EUPV i Compromís també han anunciat que centraran part de sengles intervencions a denunciar la corrupció escampada per les institucions governades pel PP.

Alberto Fabra anunciarà un pla d’abaixada dels imposts en el discurs d’obertura. Aquesta mesura ja ha rebut les primeres crítiques dels tres grups de l’oposició, que qualifiquen el pla d’irresponsable.

Al debat també hi sortiran qüestions tan polèmiques com el tancament de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). De fet, el ple coincidirà amb l’arribada a les corts de les 88.686 signatures de la iniciativa legislativa popular (ILP) per una ràdio i televisió públiques i en català. Aquesta xifra supera llargament el mínim de cinquanta mil necessària perquè la proposició sigui debatuda a la cambra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any