David Fernàndez: ‘o obeïm el poble o obeïm dotze jutges’

  • El consell polític de la CUP afirma que no hi haurà 9N sense desobediència

VilaWeb
Redacció
20.09.2014 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP David Fernàndez ha explicat aquest dissabte que davant la previsible prohibició, per part del Tribunal Constitucional, de la Llei de consultes i de la convocatòria del 9-N, “no hi ha més camí que la desobediència civil i la desobediència institucional”. En el Consell Polític de la CUP, després de l’aprovació de la Llei de consultes al Parlament, Fernàndez ha recordat que la prohibició no és “cap escenari nou” perquè ha estava prevista “des del minut zero” i ha assegurat que “en el dilema entre obeir el 80% de la societat i del nostre país o 12 jutges d’un tribunal altament polititzat escollim el nostre poble i la nostra societat”.

En roda de premsa celebrada pels diputats Isabel Vallet i David Fernàndez al Parc de l’Espanya Industrial, i en el decurs del Consell Polític de les Candidatures d’Unitat Popular, la CUP ha anunciat que no contempla “cap altra opció que la celebració de la consulta el proper 9N”. “La consulta”, ha manifestat David Fernàndez, “ja és imprescindible, irrenunciable i inevitable; ara cal fer-la irreversible”.

Pel portaveu, la prohibició de la consulta seria el “major atac a la democràcia que ha patit aquest país des del final de la dictadura franquista”. “Que quedi clar”, ha afegit, “que la CUP desobeirà obertament el TC per obeir la legitimitat i legalitat catalana”.

Isabel Vallet ha recordat que si “la prohibició neix de la voluntat política, fer-la o no fer-la també”. Vallet ha emplaçat les forces socials, sindicals i polítiques a “garantir el referèndum tant sí com no” i  a preparar una resposta “proporcional a la prohibició política del Tribunal Constitucional” .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any