ERC matisa la crida a la desobediència civil

  • Marta Rovira diu que 'no cal anar-la predicant', però precisa: 'Desobeirem quan calgui!'

VilaWeb
Redacció
20.09.2014 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va fer el 9 de setembre una crida a la desobediència civil davant la probable suspensió del decret de convocatòria de la consulta per part del Tribunal Constitucional (TC) espanyol. Avui, però, la secretària general del partit, Marta Rovira, ha admès en declaracions a Catalunya Ràdio que no calia ‘anar predicant la desobediència civil’, perquè ja és això que es veu cada any als carrers per la Diada i perquè dit d’aquesta manera ‘pot ser impactant més o menys per a algunes persones’.

‘Estic d’acord que no hem d’anar predicant la desobediència civil amb aquestes paraules, perquè en definitiva l’estem fent, i, de vegades, la paraula desobediència pot ser impactant més o menys per a algunes persones’, ha dit Rovira.

És per això que ha justificat el vot contrari d’ERC a la resolució presentada per la CUP al parlament en el debat de política general que demanava de reconèixer ‘la desobediència com a instrument vàlid i legítim per acomplir amb el dret a l’autodeterminació.’ Només la CUP va votar favorablement a aquella resolució, malgrat les paraules una setmana abans d’Oriol Junqueras.

Rovira ha insistit que ha les lleis que s’han d’obeir són aquelles aprovades en el parlament. ‘Arribar el moment, decidirem la millor manera de continuar essent lleials al que han decidit la majoria de ciutadans de Catalunya.

Després d’haver fet aquestes declaracions, Rovira ha volgut precisar a Twitter que ERC desobeirà quan calgui:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any