25 anys de ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2021 celebra el vint-i-cinquè aniversari del programa parlant de l’exposició 'Ballar al moro. Danses festives de moros i cristians a la Mediterrània Occidental'

VilaWeb
Redacció
20.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A finals del mes de setembre de l’any 1989 a les ones de Ràdio 4 naixia el ‘Fes Ta Festa’, aquest programa que esteu a punt d’escoltar en la seva edició 2021, la 232 de la seva època internàutica. Aquest serà un dels temes principals del programa d’aquesta setmana. També parlarem de la V del passat Onze de Setembre. Ho farà el nostre director Jesús Ventura en la columna ‘Sant Tornerm-hi‘, perquè encara que no ens hem aturat a l’estiu, comencem una nova temporada del programa.

Al reportatge que prepara setmanalment l’Amadeu Carbó us parlarem de l’exposició ‘Ballar al moro. Danses festives de moros i cristians a la Mediterrània Occidental’. S’inaugurarà el proper dia 24 a Tarragona en el marc del II Congrés Internacional de Balls Parlats i en parlarem amb Raül Sanchís, el comissari i ideòleg de l’exposició.

A les seccions tindrem les habituals de cada setmana: la crònica castellera de Carles Esteve on repassarà els ‘Resultats més destacats del 10 al 14 de setembre’. A les ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies es basa en aquella expressió tan nostrada que diu ‘Endavant les atxes’. També recuperarem algunes seccions històriques que fa temps que no sentim, com ara un ‘Danses’ de la Berta Miró on parla del clavellet i un ‘Contes i mentides’ de l’Albert Estengre. A ‘Expedient C’ l’Amadeu Carbó ens parla del màgic ‘Canut de minairons’.

Tot plegat assaonat amb bona música i amb títols que ben bé podrien fer referència al nostre primer quart de segle d’història: les sardanes ‘25 anys junts’, de Manel Saderra i Puigferrer, o ‘I l’any que ve… 26!’, d’Antoni Saladrigues. Per acabar amb el tema d’Esquirols que dona nom al programa ‘Fes ta festa’. I quan diem ‘per acabar’ ens referim, és clar, al programa present. La setmana que ve, més.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any