El cens de la població espacial

  • Una infografia recull el cens de tots els astronautes que han abandonat la Terra

VilaWeb
Redacció
21.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Periòdicament apareix als mitjans la notícia de l’anada d’astronautes cap a l’Estació Espacial Internacional i la tornada a la terra dels que fins aleshores hi eren. En conjunt, cada any hi ha una vintena d’astronautes russos, nord-americans, xinesos, francesos, italians… que s’estan alguns dies o setmanes al cel. Però en total, quantes persones han pujat a una nau i han orbitat la Terra o han trepitjat la Lluna? La resposta és en aquesta infografia de Nefarious Plots.

Amb el títol ‘The Population of Space‘, es detallen en un gràfic tots els astronautes que han passat per l’espai des que el cosmonauta soviètic Iuri Gagarin va obrir la cursa espacial el 1961. Fins l’1 de juliol passat 539 persones havien anat a l’espai gràcies a tres centenars de missions reeixides. També s’hi pot descobrir que en un moment concret hi ha arribat a haver a l’espai fins a tretze astronautes alhora.

La infografia indica la nacionalitat de cada astronauta: en vermell, els russos i soviètics; en blau, els nord-americans; en verd, els xinesos, i en marró, la resta de nacions.

Sant Josep de Cupertino, patró dels astronautes

Aquest mig miler d’homes i dones que han anat a l’espai, val a dir, tenen un patró. És Sant Josep de Cupertino, celebrat anualment el 18 de setembre. La llegenda diu que el 4 d’octubre de 1630 es va fer a la ciutat italiana de Cupertino una processó d’homenatge a Sant Francesc d’Assís. Un dels assistents, el futur sant, de sobte es va envolar i va planar damunt la multitud. Per això és actualment el patró dels aviadors i astronautes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any