Condemnat a 30 mesos de presó l’advocat perpinyanès jutjat a Marsella

  • Ahir dijous, el Tribunal Correccional de Marsella va condemnar a 30 mesos de presó ferma, i a la inhabilitació definitiva d'exercir d'advocat a Jean-Pierre Maillé, un advocat perpinyanès que estava acusat de complicitat de transport d'estupefaents, associació de malfactors i violació del secret de la instrucció ...>>
    Dv. 19 de setembre del 2014

VilaWeb
Redacció
19.09.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jean-Pierre Maillé, 36 anys, que compareixia lliure, no ha estat col·locat sota ordre a presó. Ja havia passat dos mesos empresonat (de gener a març de 2013) i un jutge d’aplicació de les penes haurà de determinar la disposició de la seua pena.
Advocat de dues persones posades en examen en el marc d’un tràfic de 252 quilos de cocaïna entre els Països Baixos i Catalunya Nord, Maillé havia comunicat de 2011 a 2013 informacions sobre el cas, que coneixia gràcies a l’exercici de la seua professió d’advocat, al cap presumpte de l’organització, Christian Parent, descrit com el padrí de la droga de Perpinyà.

L’acusació havia refutat l’argument de la por evocat per Jean-Pierre Maillé quan Philippe Fournier, client que havia atès mentre aquest estava en guarda vista, li havia demanat que previngués la seua esposa que ‘quedava mercaderia’.
El procurador ha denunciat, en la seva acusació, un advocat, que ‘conscientment  ha col·laborat amb una organització criminal i ha fet la tria de la moral dels brètols’ Per la seua banda el seu advocat defensor va dir que ‘ Ha volgut anar massa de pressa, massa lluny, del mal costat i s’ha fulminat’, Me Vincent Pénard, que atribueix de nou el seu comportament a la por. Sobre una escolta, un traficant empresonat declara a la seva esposa: ‘L’advocat, era mort de cangueli.’

Però Jean-Pierre Maillé també ha reconegut haver cedit a l’atreu dels diners. ‘Se li ofereixen 20.000 €uros d’honoraris,’ va dir d el seu advocat. ‘És més de la meitat del seu benefici anual mentre que tenia problemes per pagar les seves càrregues socials’. Jean-Pierre Maillé ha reconegut igualment haver cedit a les sirenes mediàtiques, veient en aquest assumpte un trampolí per a la seua carrera després de només cinc anys d’exercici com a especialista del dret de la construcció. Cal recordar que, llavors, era membre de la comissió de disciplina del barrot de Perpinyà, i es presentava com a ‘advocat prometedor procedent d’un medi modest’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any