Els resultats del referèndum d’Escòcia, amb detall

  • Recull de recursos per a entendre la victòria ajustada del no

VilaWeb
Redacció
19.09.2014 - 10:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El resultat del referèndum escocès ja és definitiu: ha guanyat el no, amb un 55,30% dels vots, que ha superat el 44,7% dels vots del sí. En nombre de vots, el no n’ha obtinguts 1.914.000, i el sí, 1.540.000. Els mitjans britànics i escocesos cerquen maneres d’explicar aquests resultats. Us oferim un recull d’enllaços interessants per a entendre el perquè del resultat.

La BBC mostra els detalls de cadascuna de les trenta-dues circumscripcions en aquesta pàgina amb gràfics. També actualitza aquest bloc en directe amb totes les reaccions. Des d’aquest enllaç mateix es pot accedir a l’emissió en directe de la televisió i la ràdio.

El diari The Guardian ha fet una pàgina semblant amb mapes i gràfics. L’editor de política Martin Kettle signa aquesta anàlisi: ‘La unió ha sobreviscut, però hi ha interrogants sobre els que hem d’aprofundir’. 

The Scotsman també fa una cobertura en directe de les reaccions en aquest bloc. Hi inclou imatges de la nit electoral.

Paul Mason ha fet aquest article al seu bloc de Channel 4 amb deu conclusions sobre els resultats. El primer conclusió: ‘La por funciona’. Mason és l’autor d’un dels articles més llegits a casa nostra: aquesta crònica al diari The Guardian.

El redactor en cap de la secció de política de The Telegraph, James Kirkup, signa aquest altre article on analitza el resultat. Es pregunta: ‘Escòcia ha optat pel no. I ara què passa?’.

The Scotsman publica el text íntegre del discurs de Salmond i també el del líder de la campanya Better Together, Alisatrair Darling.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any