Exposició ‘Art & Language’ de Philippe Méaille al MACBA

  • La mostra és una retrospectiva de la col·lecció privada que Méaille va donar al museu

VilaWeb
Redacció
20.09.2014 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fins l’abril de 2015 es pot veure al Museu d’Art Contemporani de l’exposició ‘Art & Language incomplet. Col·lecció Philippe Méaille‘. Es tracta d’una retrospectiva de la col·lecció privada que aquest col·leccionista francès va donar al museu el 2010. En concret, Méaille va donar més de cinc-centes obres inscrites al corrent ‘Art & Language’, definit des del MACBA com una de les experiències artístiques més complexes i bel·ligerants de la segona meitat del segle XX. Un corrent que desafia el vocabulari propi de la història de l’art i que adopta la conversa com a lloc de treball, qüestionant allò que hauria de ser identificat com a objecte artístic.

La col·lecció Phillipe Méaille és la segona privada més important en un museu europeu. Formen part del corrent artistes com ara Terry Atkinson, Michael Baldwin, Joseph Kosuth o l’historiador de l’art Charles Harrison.

La producció de tots aquests artistes – que va de les pintures i els dibuixos a les maquetes, els mecanoscrits o els microfilms- sotmet a crítica el sistema de l’art modern i les seves premisses. També desafia el vocabulari existent en la història de l’art i rebutja afiliar-se a qualsevol identitat artística definida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any