El Congrés Nacional de gegants i imatgeria inicia les sessions a Olot

  • La sessió de la capital de la Garrotxa, que se celebrarà el 20 de setembre, aprofundirà sobre els artesans i constructors de gegants i imatgeria. La iniciativa, sorgida de la comissió oberta País Gegant, tindrà diverses sessions al llarg de l'any arreu del país, fins a finals del 2015.

VilaWeb
Redacció
18.09.2014 - 13:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sessió oberta té per nom Figures festives i mans creadores i inclou diverses ponències i d’una taula rodona centrades en l’artesania. Una desena d’experts exposaran els seus punts de vista sobre els materials de la construcció o la restauració i reconstrucció del patrimoni, entre d’altres. Comptant amb la presència d’experts com ara Jan Grau, especialista en cultura popular i tradicional o Eduard Blech, tècnic dels Museu dels Sants d’Olot, entre un total de deu de ponents.

Aquesta serà la sessió inicial del Congrés Nacional de gegants i imatgeria festiva, una iniciativa que organitza País Gegant, una comissió oberta que aplega diferents associacions i entitats de tots els sectors del món geganter i de la imatgeria festiva, amb la participació de l’Agrupació de Geganters de Catalunya. Per a la sessió d’Olot es compta, a més, amb la col·laboració del Museu dels Sants i l’Ajuntament d’Olot.

Després de la sessió inicial a la capital de la Garrotxa es realitzaran fins a finals d’any noves sessions a Solsona i Berga. Al llarg de tot el 2015 s’afegiran nous municipis que acolliran les noves cites, l’objectiu de les quals és tractar en sessions monogràfiques els diferents àmbits al voltant del gegants i l’imatgeria festiva de Catalunya, amb un ventall que comprèn constructors, músiques, balls de gegants, fins a tipologia imaginativa, entre d’altres. La culminació de la iniciativa serà un Congrés Internacional.

Segueix llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any