Bosch a Rajoy: ‘Les gaites de la història truquen a la porta de la Moncloa’

  • "Tècnicament el govern català està preparat per celebrar qualsevol comici'

VilaWeb
ACN
18.09.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu parlamentari d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha advertit avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ‘les gaites de la història’ truquen a la seva porta i finalment haurà ‘d’escollir entre les urnes i la força’. ‘La diferència entre Catalunya i Escòcia és una urna’, ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid on ha respost al president espanyol que el que és ‘un torpede de flotació’ a Europa és ‘no obeir les essències de la democràcia’ perquè ‘votar és la millor solució per evitar conflictes’. També s’ha mostrat convençut que el 9-N se celebrarà la consulta, i ha recordat que ‘tècnicament el govern català està preparat per celebrar qualsevol comici’.

Mariano Rajoy haurà d’escollir entre ls urnes i la força, entre tractar Catalunya com a Escòcia o com a Sàhara, entre Westminster o un castell de ‘jerifalte’ a l’hora de donar resposta a la voluntat dels catalans d’elegir el seu futur. És el missatge que Bosch ha llançat en un esmozar informatiu on ha recordat al president espanyol que ‘impedir que es voti és la fórmula més desafortunada que es pot elegir per perpetuar el conflicte’.

Segons Bosch, ara per ara la ‘no consulta’ no consta als seus plans perquè hi ha un pacte en vigor que ‘complirem’. En aquest sentit ha reiterat que els partits tenen el compromís de escoltar el clam de ‘centenars de milers de catalans’ que es van manifestar l’11 de setembre. ‘En tot cas que ens expliqui el govern de Rajoy quin disbarat farà per impedir una cosa tan normal com posar les urnes’, ha dit, perquè ‘el que no és normal és sabotejar-les’.

Sobre la possible entrada d’ERC al govern d’Artur Mas, tal com va plantejar Oriol Junqueras al president de la Generalitat durant el debat de política general, Bosch ha insistit que la voluntat dels republicana és ‘blindar la democràcia’ i ‘assegurar que els catalans decidiran el seu futur’. ‘Estem disposats a entrar al govern com a comitè organitzador de la consulta’, ha afirmat.

La independència pot acabar beneficiant el poble espanyol

En el seu discurs, Bosch també ha defensat els beneficis que la independència de Catalunya tindria per al poble espanyol, que guanyaria ‘un bon veí’. En aquest sentit, ha apuntat que els catalans han estat ‘separats’ quan se’ls nega, per exemple, el seu dret a utilitzar el seu idioma en institucions com el Congrés. ‘El primer benefici de l’Estat espanyol és no haver de suportar a gent com nosaltres al Congrés’, ha dit, i ‘Espanya i els seus representants se sentirien lliures del que elegís el poble espanyol i els seus representants’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any