Roger Mas dóna el tret de sortida del Mercat de Música Viva de Vic

  • Ho fa acompanyat del pianista Benjamin Taubkin, amb qui revisaran el repertori del cantautor a partir de ritmes i harmonies brasileres

VilaWeb
ACN
18.09.2014 - 11:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Roger Mas i el pianista brasiler Benjamin Taubkin pujaran a l’escenari del Teatre l’Atlàntida de Vic aquest dijous per mostrar al públic un treball de revisió del repertori del cantautor solsoní a partir de ritmes i harmonies brasileres. El concert constarà de nou cançons, totes de Mas menys una. Segons el solsoní, tot i que porta molts anys interpretant-les, ha hagut de ‘tornar a aprendre’ les cançons, perquè amb Taubkin ‘tot plegat ha agafat un altre aire i t’oblides del que tenies integrat’. El concert que duran a terme els dos artistes acompanyats per Ari Colare a la percussió i Roger Conesa al clarinet i altres instruments serà oficialment el tret de sortida del 26è Mercat de Música de Vic.

El cantautor Roger Mas i el compositor i pianista brasiler Benjamin Taubkin han presentat aquest dimecres a l’Atlàntida de Vic el concert que obrirà el 26è Mercat de Música Viva de Vic. Es tracta d’un duo inèdit i original que neix del treball i la motivació de la direcció artística del propi mercat. El seu director, Marc Lloret, ha destacat que l’espectacle representa el projecte del mercat: ‘apostar per la fusió de dues cultures musicals, la catalana i la brasilera, l’objectiu de les quals és crear un llenguatge nou’.

Benjamin Taubkin és una de les figures destacades del panorama musical brasiler i porta en actiu des dels 18 anys. Després de diverses col·laboracions en el passat, finalment Roger Mas i Bejamin Taubkin duen a terme un projecte comú, que combina l”extrema sensibilitat’ pianística del músic de Sao Paulo, en paraules de Lloret, i la veu inconfusible de Roger Mas. Junts revisaran el repertori del cantautor solsoní, a partir dels ritmes i les harmonies brasileres de la mà d’un eclèctic i camaleònic Taubkin.

Mas i Taubkin interpretaran nou cançons, set de les quals són composicions de l’artista català. ‘Són les meves cançons, però amb diferències subtils. A partir de la melodia original, en Benjamin aporta nous ritmes provinents del Brasil i que van més enllà de la bossa nova i la samba’, ha explicat Mas.

Els dos artistes no descarten tenir una continuïtat junts, així com també s’han mostrat entusiastes davant l’idea de gravar i poder recollir la seva col·laboració en un disc. El concert d’aquest dijous s’enregistrarà.

Roger Mas ha recordat el seu pas previ pel mercat l’any 2001, quan va presentar el seu tercer disc a la Jazz Cava. Un record que guarda amb estima perquè a partir de llavors va poder ‘viure només de la música’. Taubkin també va passar pel mercat l’any 2007, quan va tocar amb un col·lectiu sud-americà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any