Els directius d’Spanair, condemnats a pagar 10,8 milions d’euros

  • La sentència també condemna l'empresa de la Generalitat Avançsa i inhabilita els directius per gestionar patrimonis aliens durant dos anys

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 13:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Jutjat Mercantil número 10 de Barcelona ha condemnat els ex-directius de la companyia aèria Spanair per haver endarrerit la presentació de la sol·licitud de concurs voluntari de creditors. Per això, qualifica el concurs de culpable i en responsabilitza tots els membres del Consell d’Administració i la societat pública de la Generalitat Avançsa, ‘com a administradora de fet’, els quals hauran de pagar solidàriament 10,8 milions d’euros. Igualment, inhabilita els consellers i Avançsa per gestionar patrimonis aliens durant dos anys. La fiscalia reclamava inicialment 72 milions d’euros, però l’últim dia va rebaixar-los a 47, descomptant els 25 milions que havia aportat la Generalitat.

Entre els demandats hi ha Ferran Soriano, ex-president de la companyia, ex-vice-president del Barça i actual conseller delegat del Manchester City; el vice-president, Benny Zkrisson; els consellers i responsables d’Ieasa i Volcat Miquel Martí Escursell, Josep Mateu Negre, Jordi Rafael Bagó i Josep Maria Benet Ferran; i el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, un dels màxims directius a través d’Iticsa i Turisme de Barcelona.

El consell d’administració de Spanair, a judici per la fallida de l’aerolínia (08.07.2014)
Spanair confirma la suspensió de tots els vols a partir de mitjanit
(27.01.2012)

Sense vols entre València i Barcelona (27.01.2012)
Un entrebanc per al ‘hub’ intercontinental a l’aeroport del Prat (27.01.2012)
Qatar Airways abandona les negociacions per invertir a Spanair (27.01.2012)


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any