Situació de bloqueig al Liceu Arístides Maillol de Perpinyà

  • Myriam Beloufa, l'alumna del liceu Arístides Maillol a qui han prohibit entrar dins l'establiment escolar amb una gorra, no ha assistit a les classes ahir dimarts, ni tampoc avui. Demà dijous serà rebuda, juntament amb la seua mare, per la inspecció d'acadèmia de Catalunya Nord ...>>
    Dc. 17 de setembre del 2014

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assumpte de la gorra al liceu Maillol de Perpinyà està lluny de ser arreglat. El director no renuncia, l’inspector d’acadèmia tampoc i fins i tot els delegats de pares d’alumnes continuen en aquesta mateixa posició. Una reunió sobre ‘la gorra’ va tenir lloc dilluns, entre delegats dels alumnes i el director. Semblava que havien arribat a un acord, però la noia continua volent anar a l’escola amb una gorra, no amb un mocador o barret. Per la seua banda, la direcció assegura que la gorra està prohibida en el reglament, votat i aprovat el passat mes de juny, pel consell d’administració del liceu.

Sembla que el problema està en que la direcció de l’establiment, pensa que dur una gorra dona una mala imatge, ja que és un símbol de les bandes de joves suburbans, rebels i bastant orgullosos d’ells mateixos, que es  rebel·len contra l’autoritat, en definitiva ‘la racaille’ ( que podrien traduir com la xusma). Myriam es nega a ser tractada com aquests individus. 

Demà dijous, ella i la seua mare que va escriure al rectorat de Montpeller, seran rebudes per Michel Rouquette l’inspector d’acadèmia de Catalunya Nord. De moment la noia no assisteix a les classes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any