Guanyem Barcelona fa el primer pas cap a les municipals del 2015

  • L'organització vol integrar forces polítiques, organitzacions i moviments socials i ciutadans a la candidatura

VilaWeb
Redacció
16.09.2014 - 22:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver superat la fase de validació del projecte, amb més de trenta mil signatures aplegades, Guanyem Barcelona comença una nova etapa. Ara es tracta de construir una candidatura amb vista a les eleccions municipals del 2015. El primer pas l’ha fet avui en un acte a les Cotxeres de Sants on s’han proposat algunes línies d’actuació i d’organització.

L’organització vol activar un procés en què puguin confluir moviments i organitzacions socials, forces polítiques i ciutadans a títol individual. ‘Volem crear un bloc tan ampli com sigui possible, que superi velles lògiques de partit i que vagi més enllà dels elements que el componen’, ha dit Jaume Asens, portaveu de Guanyem durant l’acte, al qual han assistit més de mil cinc-centes persones.

L’11 d’octubre Guanyem Barcelona farà una assemblea destinada a acordar un codi ètic que determinarà la conducta dels candidats en aquesta llista. Al debat hi són convidats els partits que podran integrar-se a la candidatura (Podem, la CUP, Procés Constituent, ICV i EUIA).

L’objectiu de Guanyem Barcelona és ‘fer fora de les institucions públiques els poders fàctics que governen la ciutat sense haver estat elegits democràticament’ i ‘donar forma a una ciutat més democràtica, dotada de mecanismes que garanteixin la transparència de les institucions i amb la participació de tothom’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any