Un falangista al capdavant d’El Corte Inglés

  • Dimas Gimeno Álvarez és el nou president de l'empresa · Va ser candidat de la coalició Falange Española Independiente - Falange 2000 (FEI)

VilaWeb
Redacció
16.09.2014 - 21:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell d’administració d’El Corte Inglés ha nomenat avui nou president Dimas Gimeno Álvarez. Succeeix al seu oncle Isidoro Álvarez, que es va morir diumenge a setanta-nou anys d’edat. Gimeno, fins ara conseller director general d’El Corte Inglés, és un militant falangista i va ser candidat de la coalició Falange Española Independiente – Falange 2000 (FEI) per la circumscripció de Valladolid, en les eleccions al congrés espanyol el 1996 i el 2000, i al senat el 2008.

Segons que va publicar el portal Eldiario.es, la relació de Dimas Gimeno amb aquesta escissió de Falange Española y de las JONS ve de família, car el seu pare, Miguel Ángel Gimeno García, casat amb la germana del que fins diumenge era president d’El Corte Inglés, havia format part d’algunes candidatures de Falange, com ara la de les europees del 2004. El seu germà gran, a més, va arribar a encapçalar la llista de FEI a les europees del 1994, la mateixa llista on hi havia una altra germana seva.

Fonts d’El Corte Inglés van confirmar únicament a Eldiario.es que el germà de Dimas Gimeno, Miguel Angel Gimeno, havia format part de les candidatures de Falange, però van assegurar que el nou president de l’empresa mai no ha militat en política ni ha participat en cap acte públic d’aquesta organització, tot i haver format part de tres candidatures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any