El jutge demana 200.000 euros als dos mossos processats per les lesions d’Ester Quintana

  • El magistrat està a punt de tancar la instrucció del cas, després que l'Audiència de Barcelona obrís la porta a jutjar els agents per lesions intencionals

VilaWeb
ACN
16.09.2014 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge que investiga les lesions per una suposada bala de goma a Ester Quintana el 2012 ha sol·licitat un total de 200.000 euros de fiança als dos mossos d’esquadra processats per aquest cas, per tal de cobrir, en cas que siguin condemnats, la indemnització a la víctima per les lesions patides, principalment la pèrdua d’un ull. L’escopeter i el sots-inspector que seran jutjats han signat un document jurat assegurant que tenen els diners, però igualment seran coberts per l’assegurança de la Generalitat.

Amb aquesta interlocutòria, el jutge dóna tràmit a l’ordre de l’Audiència de Barcelona d’obrir la possibilitat de jutjar els dos agents per lesions amb dol eventual, és a dir acceptant la probabilitat que la seva acció causés danys. Igualment, dóna gairebé per acabada la instrucció de la causa, que està a l’espera de les sol·licituds de pena de cada part. Tant la fiscalia com el jutge instructor van indicar inicialment que els dos agents només poguessin ser jutjats per lesions imprudents, un delicte menys greu que les lesions intencionals o amb dol eventual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any