Festa des Vermar a Binissalem

  • Les trepitjades de raïm, els fideus des veremar i la cultura tradicional són els protagonistes de la festa, que celebra el cinquantè aniversari

VilaWeb
Redacció
18.09.2014 - 23:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana la localitat de Binissalem, una de les zones de producció de vi més importants de Mallorca, celebra una de les festes de la verema amb més tradició de les que es fan al país. Les celebracions duren gairebé una setmana on no hi falten menjars populars, exhibicions tradicionals i concursos i desfilades vinculades al món del raïm i la vinya.

Avui a la tarda es donarà la benvinguda a la verema a l’estil tradicional. A les 17.30 els carros entraran al poble, es farà una exhibició de ball de bot i hi haurà vi dolç per tothom. L’activitat seguirà demà amb la gran batalla de raïm, un dels moments més coneguts de la festa. Al migdia els trepitjadors es trobaran davant l’Ajuntament, on començarà la batalla a ritme de xeremies. En acabat es farà un dinar popular on es degustaran els típics ‘fideus des vermar’, un plat elaborat amb conill, sobrassada i cargols.

La festa seguirà diumenge a la tarda amb un concurs de trepitjar raïm a la plaça de l’Església que serà amenitzat amb l’actuació del grup de folc Tall de Veremadors. Els actes de la festa seguiran durant tota la setmana i culminaran el cap de setmana següent amb la desfilada de carrosses, la fira del vi i l’ofrena a Santa Maria de Robines del most novell. Però abans de tot això, dilluns al vespre es farà a Can Gelabert un combat de glossa amb Mateu ‘Xurí’ Matas i Jaume ‘Toledo’ Juan.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any