Mas a Camacho: ‘Vostès això no ho podran aturar’

  • 'No se sorprenguin si hi ha gent que vol construir el futur d'una manera diferent', li diu el president

VilaWeb
ACN
16.09.2014 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat avui l’estat espanyol que no podria evitar que el poble s’expressés. ‘La resposta a la pregunta la tindrem, i Espanya sabrà si els catalans volen la independència o no’, ha dit en resposta a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho. Ha remarcat que només hi havia una manera d’evitar la consulta, i es basava més en les ‘debilitats internes’ que no pas en la fortalesa de l’estat. ‘I vostès juguen a això, a burxar en les debilitats catalanes per veure si d’aquesta manera se’n surten’, li ha recriminat. Mas ha assegurat que faria tant com pogués per mantenir la unitat a Catalunya.


Mas a Camacho: ‘Això no ho podran aturar’ por vilawebtv

‘Vostès poden molestar, poden posar entrebancs, amenaçar, però això no ho podran aturar’, ha dit a Sánchez-Camacho, que ha insistit que al PP l’horroritza la resposta que pugui donar el poble català i el fet que es pugui pronunciar ‘que ho combaten tot per terra, mar i aire’.

‘Però han aconseguit doblegar la població? Han aconseguit que ajupin el cap o inclinin l’esquena amb totes les seves pors i amenaces’, ha preguntat el president. Mas ha defensat que la societat catalana ‘és més viva que mai’, i així ho va demostrar a la Diada. Aquesta mateixa resposta li ha servit també quan la líder del PPC assegurava que el catalanisme polític és mort.

També ha replicat a les al·lusions que ha fet Sánchez-Camacho al frau fiscal de l’ex-president Jordi Pujol. Mas ha recordat que ell no havia estat nomenat per una persona, sinó per centenars de milers. ‘Potser a casa seva això funciona sempre així, però jo he estat nomenat pel poble de Catalunya, i quatre vegades’, ha etzibat.

Camacho esgrimeix la llei

Camacho ha avançat que es recorrerà contra la consulta ‘a tots els efectes perquè no la puguin convocar ni el president de la Generalitat, ni els de les Diputacions, ni els alcaldes, ni les associacions’.

‘És el moment i té l’oportunitat de redreçar la situació.’ Perquè si no ho fa, ha avisat, ‘vostè serà qui en rebrà les conseqüències’. Aquestes conseqüències, segons ella, són la demanda de dimissió que ERC i els manifestants de l’Onze de Setembre posaran damunt de la taula del president si no es pot votar el 9-N.

Descartant ara i adés la consulta, la presidenta del PP català ha advertit el president que si fa la consulta serà ‘fora de la democràcia’, en un acte de desobediència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any