Crític comença a caminar

  • El mitjà digital d'investigació obre avui la web · Demà al vespre es presentarà en societat

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El digital Crític, que vol especialitzar-se en periodisme d’investigació, arrenca oficialment aquesta tarda, quan es posarà en funcionament la web i s’activaran els codis de subscripció. Crític, que va presentar-se al juny, va aconseguir amb escreix el finançament necessari, i després d’un estiu en què ha anat actualitzant el bloc amb entrevistes i anàlisis, avui comença a ple rendiment. 

La web s’activarà avui a les 17.00, quan Crític publicarà el primer reportatge. Excepcionalment, aquest primer reportatge serà obert a tothom, i no únicament als subscriptors. A partir de dimarts, 23 de setembre, començarà a publicar regularment els reportatges, als quals durant els tres primers dies només tindran accés els subscriptors. Segons que expliquen els seus responsables, a partir d’aleshores els continguts s’obriran a tothom: ‘L’objectiu és que el periodisme finançat de manera col·laborativa arribi com més lluny millor.’ 

Crític neix d’una cooperativa de periodistes impulsada per Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila. La presentació es farà demà al CCCB. L’acte, titulat ‘Periodisme sense por’, serà conduït per la periodista Natza Farré, i, a més dels impulsors, també hi parlarà el professor de periodisme Xavier Giró.


Informació relacionada: 

Crític, a ‘L’internauta’ amb Sergi Picazo: Periodisme reposat i crític

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any