El MIM de Sueca celebra 25 anys convertit en un referent

  • El festival repassa la seva trajectòria i recupera alguns dels millors espectacles

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mostra Internacional de Mim (MIM) de Sueca fa vint-i-cinc anys, i enguany evoca la història del festival programant alguns dels seus espectacles més recordats. Fins diumenge, oferirà divuit espectacles a càrrec de catorze companyies, amb el lema ’25 anys de MIMs, 25 anys de grans records’. S’hi podran veure espectacles de la companyia madrilenya Yllana, dels Comediants i del clown americà Avner Eisenberg, entre més.

Eisenberg representarà de nou a Sueca l’espectacle ‘The eccentric’, estrenat a Broadway fa trenta anys i que s’ha convertit en un dels referents del MIM. En aquesta mateixa línia, els madrilenys Yllana oferiran ‘666’, a més de l’últim treball, ‘The Gagfather’, un homenatge al cinema negre que viatja als baixos fons per reflexionar amb humor sobre el bé i el mal.

Al costat d’aquests muntatges, els espectadors podran gaudir també de l’imaginatiu ‘Ras!’, de la companyia suecana Maduixa Teatre, que es va presentar en la vintena edició i que no ha parat de rondar per tot Europa i Amèrica; o bé endinsar-se en el gènere operístic a través de l’humor i la música ‘a cappella’ de la companyia catalana Cor de Teatre i la seua ‘Operetta’. El germen d’aquest espectacle, ‘Hop!’, es va presentar en la Mostra de MIM del 2006. Era una fusió d’òpera i teatre gestual d’humor interpretat per set magnífics actors-cantants; ara fa parada a Sueca amb una altra passada de rosca i amb vint-i-dos actors-cantants. 

S’hi destaquen també ‘Els Balls d’escorta de la Mare de Déu’ que interpreten els Tornejants de Sueca en un espectacle amb danses guerreres medievals teatralitzades. La cloenda anirà a càrrec dels Comediants amb l’espectacle ’25 anys de MIM, vine a bufar el pastís’.

El director del MIM, Abel Guarinós, va recordar davant els mitjans els inicis del festival i va celebrar que s’hagués convertit en un referent europeu per al mim i el teatre gestual. Per celebrar aquests vint-i-cinc anys, enguany també s’estrenarà una composició musical creada expressament, anomenada ‘MIMt-i-cinc’, i un documental. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any