Salmond afirma que ja ha pactat amb Espanya que reconeixerà l’Escòcia independent

  • Cameron als escocesos: 'Si us plau quedeu-vos al Regne Unit'

VilaWeb
ACN/Redacció
15.09.2014 - 20:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre escocès, Alex Salmond, està negociant amb l’espanyol que no li posi problemes per quedar-se a la Unió Europea, en cas de secessió, segons ha revelat  Salmond mateix al diari The Scotsman. Li han preguntat si ja ha parlat amb els governs de l’estat espanyol, el francès, l’italià i el belga i Salmond ha admés: ‘La resposta és que sí en tots els casos’.

Segons que explica aquest article, un equip de Salmond treballa per ‘passar a l’acció’ si guanya el sí. També diu que Escòcia necessitarà el suport dels vint-i-vuit membres de la UE per a formar-ne part. 

Cameron als escocesos: ‘Si us plau quedeu-vos al Regne Unit’

‘Volem que us quedeu. Amb el cap, el cor i l’ànima, volem que us quedeu’. El primer ministre britànic, David Cameron, ha fet aquest dilluns una crida emocional als escocesos perquè votin ‘no’ al referèndum d’independència d’aquest dijous. En el seu últim discurs des d’Escòcia abans de la consulta, Cameron ha promès ‘canvis’ al model d’autogovern escocès, però ha demanat als ciutadans que no mesclin els greuges ‘temporals’ amb una ruptura ‘permanent’. ‘No penseu: ‘perquè estic frustrat amb la política ara, marxaré per la porta i no tornaré mai’, ha dit Cameron. ‘Si no us agrado, jo no estaré aquí per sempre. Si no us agrada aquest govern, no durarà per sempre’, ha admès el líder conservador.

David Cameron ha fet des d’Aberdeen un discurs molt emocional en què ha demanat ‘si us plau’ als escocesos que es quedin al Regne Unit i no ‘trenquin’ la família de nacions britànica. ‘Al final, tots els arguments d’aquesta campanya es poden reduir a un simple fet: estem millor junts’, ha destacat el primer ministre britànic. 

’Quan estiguis al col·legi electoral, espero que et preguntis: estarem la meva família i jo millor si marxem? Estarem realment més segurs? Vull girar l’esquena a la resta de la Gran Bretanya? I perquè hi ha tanta gent al món que es pregunta, perquè ho vol fer, això, Escòcia, per què? Si no saps la resposta a aquestes preguntes, llavors, vota no’, ha assegurat Cameron.

Més informació:

Els vídeos més divertits i compartits de la campanya del sí a Escòcia

Una Escòcia independent, una Anglaterra fora de la UE?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any