El PPC creu que Mas ‘reconeix el seu fracàs’ amb el 9-N i ‘deixa el futur de la Generalitat en mans d’ERC’

  • Millo acusa el president de 'victimista' per 'amagar' l'ajuda de l'Estat a les finances catalanes i 'culpar a Espanya de tot el que no es pot fer'

VilaWeb
ACN
15.09.2014 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PPC, Enric Millo, ha assegurat que després d’escoltar al president de la Generalitat, Artur Mas, en el Debat de Política General, conclou que ha ‘reconegut el seu fracàs’ amb el 9-N. Segons ell, Mas vol ‘esgotar la legislatura però ho condiciona a un referèndum amb plenes garanties que sap que no farà’. Millo creu, doncs, que Mas està ‘deixant la Generalitat en mans d’ERC’, perquè la seva ‘situació desesperada’ el porta a ‘demanar auxili’ als republicans ‘advertint que no tindrà més remei que convocar eleccions anticipades’. A més, Millo creu que Mas ha estat ‘victimista’ per ‘amagar’ l’ajuda de l’Estat a les finances catalanes i ‘culpar a Espanya de tot el que no es pot fer’.

Enric Millo ha carregat contra el president i el seu discurs al Debat de Política General en considerar que “en lloc d’aprofitar per dir què pensa fer a partir del moment que es trobi en el carreró sense sortida, ha dit que posa el futur de la Generalitat en mans d’ERC”. Segons el popular, quan Mas diu que li agradaria continuar legislatura “afegeix que només ho farà si es pot votar un referèndum amb plenes garantires el 9 de novembre; i sap que no és possible i que ERC li demana una cosa diferent”. 

En aquest sentit, Millo creu que Mas “reconeix el seu fracàs perquè tenia un objectiu que no pot complir i, en la seva desesperació, demana auxili a ERC perquè li deixi continuar recordant-li que si no pot fer la votació el 9 de novembre, no tindrà més remei que convocar eleccions”. Per al PPC, suposa una “deixadesa” que Mas “posi el futur en mans d’ERC” i que “li demani ajuda”. 

Tot i criticar aquesta possibilitat de les eleccions anticipades, el portaveu del PPC ha afirmat també que si les intencions del president passen per “posar-se en mans d’ERC”, “el millor que podria fer és dimitir en lloc de fer una crida desesperada demanant auxili”. 

D’altra banda, Millo també ha criticat que Mas hagi estat “victimista” en la valoració del seu discurs econòmic i de gestió. “No ha dit ni una sola paraula, ni un segon ha dedicat, a explicar els 40.000 milions que ha enviat l’Estat per pagar factures que es deuen i garantir els serveis de la Generalitat”. “Hi ha una voluntat expressa d’ocultar la voluntat clara de l’Estat en favor dels serveis de la Generalitat”, ha denunciat, tot afegint que “ho amaga per mantenir el discurs victimista que diu que tot el que es fa és gracies a la Generalitat i el que no es pot fer és culpa de l’Estat”. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any