Rigau minimitza l’efecte de la Llei Wert a les aules catalanes

  • La consellera destaca que la Generalitat ha pogut 'esquivar els canvis' i han pogut mantenir matèries que altres comunitats ja han eliminat

VilaWeb
ACN
15.09.2014 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consellera d’Educació, Irene Rigau, ha assegurat que l’impacte de la llei Wert en l’inici d’aquest curs serà mínim a les aules catalanes i ha destacat que fins ara la Generalitat ha pogut ‘esquivar’ els canvis del nou text. En aquest sentit ha comentat que han pogut mantenir el quadre de classificació de les matèries, horaris, la presència de la plàstica i de la música que altres comunitats ja han tret del seu programa. ‘Volem que el professorat pugui mantenir el seu projecte l’adeqüi administrativament però no pedagògicament per evitar els canvis sovintejats en el sistema, que és el que ens fa anar malament’, ha dit Rigau en declaracions a Catalunya Ràdio.

Rigau ha recordat que els grans canvis associats a la Llei Wert s’esperen per al curs 2017-2018, tot i que aleshores, ha dit, ‘hem d’esperar que la situació sigui radicalment diferent’.

Sobre la data d’inici de les classes, Rigau ha explicat que començat abans de la Diada era un problema arran del pont i que per això s’ha començat el 15 de setembre. ‘L’important és saber quants dies l’any fem classe, estem a la mitjana alta d’Europa en dies de classe’, ha dit la consellera.

Pel que fa les peticions per rebre l’ensenyament en castellà, Rigau ha indicat que n’hi ha una quarantena. ‘Algunes continuen la via judicial però la immensa majoria accepten la resposta que se’ls dóna des de la conselleria’, ha subratllat la consellera d’Educació en declaracions a RAC1.

D’altra banda, també ha confirmat que dels cinc centres que han d’aplicar la resolució del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC), dos han quedat directament afectats i altres ‘han trobat solucions’. ‘Un fa una aposta pel plurilingüisme i l’altra és una matèria que ja és a l’ESO’, ha assenyalat.

La consellera també s’ha referit als barracons i ha subratllat que encara n’hi ha perquè en època de ‘contenció econòmica’ s’han prioritzat les plantilles dels professors. Malgrat això, ha afegit que s’han pogut començar a substituir centres prefabricats per altres de nova construcció. ‘És un tema històric que no afecta directament la qualitat de la docència a l’aula però evidentment és millor tenir un edifici que tingui més unitat’, ha admès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any