Queixes de treballadors de RTVE per la censura en la cobertura de la Diada

  • Critiquen que la informació es fes des de la redacció de Madrid i que es minimitzés l'impacte de la V

VilaWeb
Redacció
12.09.2014 - 18:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de RTVE s’han tornat a queixar, un any més, per la cobertura informativa imposada per la direcció de la Diada de l’Onze de Setembre. Aquesta vegada per diverses raons. Per començar, per la decisió de suspendre a última hora la retransmissió íntegra a Ràdio 4 de l’acte institucional de la Diada, fins i tot quan ja hi havia les línies XDSI per a la cobertura. Així se n’ha queixat el consell d’informatius de RNE en aquest comunicat, en què ha dit que, en comptes d’això, la direcció va acabar programant un repertori de música en català.

Però hi ha més queixes, dels treballadors de Televisió Espanyola. Segons que informa la web Infolibre.es, la Plataforma en Defensa de RTVE va dir que hi va haver ‘censura visual’ en les connexions que feia la televisió pública espanyola, perquè no hi havia imatges aèries per donar compte de la magnitud de la mobilització. A més, critica que ‘tota la informació es fes des de la redacció de Madrid, i no la de Barcelona.

Finalment, CCOO al consell d’administració de RTVE ha criticat el reportatge ‘La diversitat catalana‘ emès a Informe Semanal de dissabte passat. ‘Tan sols han entrevistat membres de la plataforma Societat Civil Catalana, quan és ben conegut que hi ha altres grups socials amb opinions ben diferents’. El sindicat lamenta que la redacció de TVE a Catalunya no participés en l’elaboració.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any