El portaveu del PP de Sabadell compara imatges de la V i el nazisme

  • Esteban Gesa acaba retirant les imatges que havia publicat a Twitter

VilaWeb
ACN
12.09.2014 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, ha comparat imatges de la ‘V’ d’aquesta Diada amb el nazisme a Twitter. Gesa va publicar aquest dijous un tuit en el seu compte personal amb tres imatges: una d’una ‘V’ formada per dones amb una bomba al vèrtex, al mig una imatge de la ‘V’ feta aquesta Diada a Barcelona i a la dreta un cartell publicitari del règim nazi amb una esvástica i la paraula ‘Viktoria’. Les imatges anaven acomapnyades de la frase ‘No n’hi ha 2 sense 3…’. Aquest divendres Gesa ha demanat disculpes també a Twitter ‘a totes les persones que s’hagin sentit ofeses per la comparativa’. L’agrupació municipal d’ERC ja ha anunciat qe presentarà una denuncia i EUiA no ho descarta.

El tweet de Gesa ha creat molta polèmica a les xarxes socials i també entre l’oposició a Sabadell. Aquest divendres al perfil del portaveu del PP de Sabadell ja no s’hi podia llegir l’esmentat tuit sinó aquest altre de disculpes: ‘Demano disculpes a totes les persones que s’hagin pogut sentir ofeses per la comparativa que vaig fer ahir al meu Twitter personal’.

ERC ha considerat ‘vergonyós i inadmissible’ aquest comportament i ha dit que es poden tenir opinions polítiques contraposades però no es pot permetre que s’equipari el procès català, ‘que és integrador, inclusiu i que es basa en la coesió social’, amb el nazisme . A més, ha considerat que aquest fet desqualifica Gesa per a qualsevol activitat política pública.

De fet, el grup municpal d’ERC a Sabadell ha anunciat que presentarà una denúncia en els propers dies per aquesta equiparació i ha fet una crida a l’ajuntament , la resta de partits polítics i ciutadans perquè s’hi sumin. ‘Esperem que Esteban Gesa reflexioni i ofereixi públicament les seves discuples i rectificació a tanta i tanta gent que comparetix aquest procès’, ha declarat.

El grup d’EUiA a Sabadell també s’ha sumat a les crítiques i ha mostrat el seu ‘rebuig rotund’ a les declaracions de Gesa i han assegurat que ‘no descarten exerciri totes les accions possibles incloses les d’àmbit judicial’. Els regidors Marisol Martínez i Joan Mena han considerat que són unes paraules ‘que mostren una intolerable falta de respecte a una expressió democràtica com la d’ahir, protagonitzada per milers de ciutadans i ciutadanes que no poden ser, en cap cas, tractades de la forma que ell ho ha fet’.
El PSC de Sabadell també ha condemnat les paraules del regidor popular i han considerat que són ‘antidemocràtiques i que falten al respecte de milers de persones que ahir es van manifestar de manera pacífica i democràtica’. Han afegit que les comparacions de Gesa són ‘intolerables’ i han exigit una rectificació i disculpa per part del portaveu, més enllà de la piulada a Twitter.

L’Entesa per Sabadell també ha reprovat aquest tuit i ha considerat que ‘l’acte més coherent per la seva part seria retornar l’acta de regidor’. Per a l’Entesa, les paraules de Gesa no responen a una equivocació sinó que formen part ‘del seu pensament totalitari, excloent i antidemòcrata, impropi i indigne d’un càrrec escollit gràcies a la democràcia que ell combat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any