El 70% de l’alumnat de Secundària no va entrar ahir a classe, en protesta per la calor

  • La consellera Catalá solivianta encara més els ànims en declarar que "no es tracta d'una situació de calor extrema"

VilaWeb
Redacció
12.09.2014 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els estudiants van dur a terme ahir tota mena d’actes de protesta davant la situació de calor extrema que han d’afrontar a les aules, sense que des de Conselleria se’ls haja ofert cap alternativa. Damunt, les declaracions de la consellera Catalá, assegurant que “no ens trobem davant d’una situació de calor extrema” van encendre encara més els ànims d’estudiants i professors.

A partir de les 11 hores d’ahir, i amb unes temperatures que van assolir punts màxims de 38 graus, fins el 70% de l’alumnat dels centres de Secundària es va negar a entrar a les classes, i va dur a terme assemblees i tota mena d’actes de protesta, per tal d’exigir-li a la conselleria l’adopció de mesures efectives per tal d’impedir que hagen d’afontar aquesta situació metereològica sense cap garantia ni protecció.

Malgrat les afirmacions contràries des de la conselleria, destaquen que en alguns centres s’han donat casos d’alumnes que han hagut de ser evacuats per colps de calor, per exemple quatre a l’Institut Sos Baynat. En aquest sentit, des del STEPV, sindicat majoritari del sector, s’han presentat ja dues denúncies a la direcció territorial d’Educació, per l’incompliment de les condicions laborals previstes per la llei en relació amb el tema de les temperatures extremes que cal suportar.

En les assemblees estudiantils s’ha proposat que, de cara al curs proper, es torne a l’antic horari d’inici de les classes el dia 15 de setembre, i que es deixen de banda experiments com el d’enguany, quan van començar el dia 3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any